Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό όπως αποδείχθηκε για την ΑΕΚ προκειμένου να καταβάλει την αντίσταση του Πανιωνίου, να πάρει τη νίκη στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ και να επιτρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Περιμένοντας παράλληλα και την ποινή του ΠΑΟΚ ώστε να αποσπαστεί ακόμα και με πέντε βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πατώντας πιο γερά από ποτέ στα πόδια της στη μάχη του τίτλου, που πλέον αρχίζει να… κιτρινίζει.

Η Ενωση ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας πολλές φάσεις και κλείνοντας τον Πανιώνιο στην περιοχή του. Ειχε ως κορυφαίο και κύριο εκφραστή των ευκαιριών της τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος κατάφερε στο 21′ να νικήσει τον εντυπωσιακό χθες Κότνικ, διαμορφώνοντας με αυτό το γκολ και το τελικό 1-0.

Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να φτάσουν σε μια μεγαλύτερη και πιο άνετη νίκη, ωστόσο κάτι η αστοχία στην τελική προσπάθεια, κάτι η κούραση που εμφάνισαν στο δεύτερο ημίχρονο δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν σε ένα ευρύτερο σκορ. Με αυτό το 1-0 να φέρνει στα τελευταία λεπτά του αγώνα μια ανησυχία εντός και εκτός γραμμών του γηπέδου. Ωστόσο η Ενωση κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους αυτό το αποτέλεσμα, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Δύο πρόσωπα

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακή. Η Ενωση απειλούσε με κάθε τρόπο την εστία του Πανιωνίου, ο οποίος κατάφερε να διατηρηθεί στο παιχνίδι χάρις στις μεγάλες επεμβάσεις του Κότνικ αλλά και του Βλάχου. Με τον τελευταίο να γλιτώνει την ομάδα του από βέβαιο γκολ, απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή την μπάλα στο ψαλίδι του Αραούχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το παιχνίδι κύλησε εντελώς διαφορετικά. Η ΑΕΚ έδειξε κουρασμένη και από ένα σημείο και μετά, ενδεχομένως και αγχωμένη. Κάτι, που μεταδόθηκε και στον πάγκο, με τον Χιμένεθ να επιλέγει μετά το 60′ τη θωράκιση των μετόπισθεν, με την είσοδο των Μπακάκη και Μασούντ αντί των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια.

Η Ενωση δυσκολευόταν να δημιουργήσει και όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε του ματς ο Πανιώνιος έπαιρνε θάρρος. Ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση που θα μπορούσε να στερήσει από την ΑΕΚ το τρίποντο. Με την επιλογή του Γρηγορίου να αλλάξει το 3-5-2 του πρώτου μέρους σε 4-2-3-1 να αποδεικνύεται ορθή και αποτελεσματική. Ωστόσο, όπως φάνηκε, η αντίδραση από πλευράς Κυανέρυθρων ήρθε αργά.

Η ΑΕΚ έριξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς το βάρος στην ανασταλτική λειτουργία, κυνηγώντας πλέον το γκολ μόνο μέσω κάποιας στημένης φάσης. Και παρότι αυτό δεν ήρθε τελικά, το αποτέλεσμα παρέμεινε αμετάβλητο, με τους περίπου 20.000 φίλους της που βρέθηκαν στο Στάδιο να ξεσπούν με το σφύριγμα της λήξης σε πανηγυρισμούς και να στήνουν πάρτι τίτλου στην Καλογρέζα.

Αεκ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μασούντ), Λιβάγια (69′ Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Παπαγεωργίου (65′ Μπραχίμι), Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72′ Γεσίλ), Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82′ Βουκελάτος), Σταυρόπουλος.