Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να συνηθίσει να αγωνίζεται χωρίς τον Νεϊμάρ –υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Μπέλο Οριζόντε –και ετοιμάζεται για την αυριανή μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης που οδηγεί στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.Ο βραζιλιάνος επιθετικός βγήκε από το νοσοκομείο και αναμένεται να αρχίσει αμέσως την αποθεραπεία. Σε έξι εβδομάδες θα αξιολογηθεί η κατάσταση του, ώστε να καθοριστεί και ο χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα. Ο Νεϊμάρ χειρουργήθηκε με επιτυχία από τον γιατρό της Εθνικής Βραζιλίας Ροντρίγο Λάσμαρ.

Στο μεταξύ ο Ουνάι Εμερι στο ματς με την Τρουά δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Κιλιάν Εμπαπέ που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, ενώ ξεκούρασε και τους Καβάνι, Βεράτι και Παστόρε.

«Επειτα από δύο αγώνες με τη Μαρσέιγ και λίγο πριν τη δεύτερη αναμέτρηση με τη Ρεάλ διαπιστώνω ότι η ομάδα έχει διατηρήσει το επίπεδο της απόδοσης που θέλουμε», σχολίασε ο Ουνάι Εμερι, ο οποίος κόντρα στην Τρουά έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον 18χρονο Τίμοθι Γουεά, γιο του σπουδαίου Ζορζ Γουεά, ο οποίος στην καριέρα του φόρεσε και τη φανέλα της Παρί ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε πρόεδρος της Λιβερίας. Ο Εμερι είναι αισιόδοξος πως κόντρα στη Ρεάλ –με εξαίρεση φυσικά τον Νεϊμάρ –θα έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Στα άλλα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος: Μονπελιέ – Λυών 1-1, Νις – Λιλ 2-1, Μονακό – Μπορντό 2-1, Τρουά – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2, Αμιάν – Ρεν 0-2, Ανζέ – Γκινγκάμπ 3-0, Σεντ Ετιέν – Ντιζόν 2-2, Μετς – Τουλούζ 1-1, Καέν – Στρασμπούρ 2-0. Στη βαθμολογία (28 αγ.), η Παρί έχει 74 βαθμούς και ακολουθεί η Μονακό με 60.