Στάση Τρίπολη για το εξπρές του ΠΑΟΚ, το οποίο εκτροχίασε ο εκπληκτικός Αστέρας, σταματώντας το αήττητο σερί 16 αγώνων του Δικεφάλου! Με το γκολ του Ιγκλέσιας στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων (!) αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς οι σαφώς ανώτεροι γηπεδούχοι έφτασαν σε έναν ακόμα θρίαμβο στο γήπεδό τους επικρατώντας με 3-2 του ΠΑΟΚ, που είχε ισοφαρίσει δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πλέον ο Δικέφαλος είναι δεύτερος στη βαθμολογία και, ακόμα αν κάνει μόνο νίκες μέχρι το φινάλε, χρειάζεται και… δικαστική νίκη (να μη μηδενιστεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) για να στεφθεί πρωταθλητής. Ειδάλλως η πρωτοπόρος πλέον ΑΕΚ και με ήττα στην Τούμπα, αν πάρει τα υπόλοιπα παιχνίδια της (με σαφώς πιο ευνοϊκό πρόγραμμα), θα κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1994! Οι εκπληκτικοί γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18′ με τον Κυριακόπουλο, αλλά το βασικότερο ήταν ότι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ (67%-33% ήταν η κατοχή για τους φιλοξενουμένους στο πρώτο ημίωρο) χωρίς όμως να του επιτρέπουν την άνετη κυκλοφορία της μπάλας.

Αυτό αποδιοργάνωσε τους παίκτες του Λουτσέσκου, που επιδόθηκαν σε ένα άνευρο και χωρίς ουσία παιχνίδι και ας έφτασαν στην ισοφάριση (37′) με τον Κάμπος, κυρίως χάρη στο ταλέντο και την ατομική προσπάθεια του Μακ που έδωσε την ασίστ. Ο ΠΑΟΚ είχε δεχθεί μόλις ένα γκολ σε δέκα παιχνίδια, αλλά στην Τρίπολη δέχθηκε τρία και αυτό δείχνει την αξία του Αστέρα, που αξίζει να πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα το είχε κάνει ήδη αν δεν έχανε τόσες ευκαιρίες γενικότερα. Το 2-1 (53′) με πλασέ του Τόνσο από προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Κυριακόπουλο έδωσε άλλον αέρα στον Αστέρα, που άγγιξε το 3-1 στο 75′ αλλά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον Ντουντού, για να έχουμε το δραματικό φινάλε με τον Ιγκλέσιας από μοιραίος (με το πέναλτι που έκανε στον Πρίγιοβιτς) να μεταμορφώνεται σε ήρωα με το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Μεγάλη μορφή και ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης με δύο μεγάλες αποκρούσεις σε ένα λεπτό (76′ και 77′) στις κεφαλιές των Πρίγιοβιτς και Βαρέλα.

Σωστά δεν μέτρησε γκολ του Βαρέλα (79′) καθώς ο Μαουρίσιο που προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά (η μπάλα «γλείφει» τα μαλλιά του) ήταν οφσάιντ.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος (46′ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67′ Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84′ Καλτσάς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (69′ Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Κάμπος (83′ Κουλούρης), Πέλκας, Μακ (57′ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Ενταση μετά τη λήξη

Χαμός μετά τη λήξη του αγώνα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη, με τον τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ Παντελή Κωνσταντινίδη να βγαίνει έξαλλος από τη φυσούνα κυνηγώντας τον μεσοεπιθετικό των Αρκάδων Νίκο Καλτσά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δικεφάλου ο Καλτσάς είχε δείξει τα γεννητικά του όργανα προς την πλευρά όπου κάθονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

Ο αμυντικός του Αστέρα, Μανώλης Μπέρτος, ακολούθησε τον τιμ μάνατζερ του Δικεφάλου και μόλις είδε ότι κυνηγούσε τον Καλτσά, έπιασε τον Κωνσταντινίδη και τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μόλις είδε την κίνηση του Μπέρτου εξαγριώθηκε και έτρεξε κατά πάνω του, αλλά τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.