Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσς της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντούγκου και σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Πρεσβείας, έχουν ως στόχο τη γαλλική διπλωματική αποστολή και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε πως «μία επίθεση» είχε στόχο τη γαλλική πρεσβεία κα το επιτελείο στρατού στην Ουαγκαντούγκου, λέγοντας πως «τέσσερις επιτιθέμενοι εξουδετερώθηκαν».

«Οι ειδικές δυνάμεις των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας είναι σε επιχείρηση. Κανένας απολογισμός δεν είναι διαθέσιμος προς τον παρόν», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας πληροφοριών της κυβέρνησης της Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται τον υπουργό Άμυνας της Μπουρκίνα Φάσο Ζαν-Κλοντ Μπουντά, τρεις ένοπλοι σκοτώθηκαν στο αρχηγείο του στρατού στην Ουαγκατούγκου.

Πριν από λίγο από το περιβάλλον του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν έγινε γνωστό πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» στη γαλλική πρεσβεία και στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ουαγκατατούγκου που αποτέλεσαν σήμερα το πρωί στόχο επίθεσης.