Από την μία το μεθαυριανό (κεκλεισμένων των θυρών) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη και από την άλλη ο απόηχος που ακόμη κρατά, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Όσκαρ Γκαρθία στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην NOVA, αναφέρθηκε και στα δύο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ό,τι συμβαίνει μέσα στις γραμμές του γηπέδου, μέσα στο πράσινο. Όλοι έχουν μια γνώμη, εγώ ασχολούμαι με αυτά που γίνονται μέσα στο γήπεδο και τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό». Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ναι είμαι λυπημένος, γιατί το ποδόσφαιρο είναι θέαμα ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα με φανταστικούς παίκτες και όλοι περίμεναν να δουν ένα δυνατό παιχνίδι. Αυτό δεν συνέβη και τώρα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να ασχοληθούμε με τον Παναθηναϊκό».

Γι’ αυτό το ντέρμπι ο Γκαρθία τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πρέπει να νικήσουμε. Πολλοί παίκτες έχουν παίξει ένα τέτοιο ματς, αλλά για κάποιους θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν ένα τέτοιο ματς στην έδρα μας. Υπάρχει ένα μειονέκτημα που θα γίνει χωρίς τους φιλάθλους μας. Ο Παναθηναίκός έχει ποιότητα με πολλούς νέους παίκτες, αλλά πιστεύω ότι όλα κρίνονται από εμάς και, αν έχουμε εμείς ποιότητα, τότε θα πάρουμε αυτό που πρέπει».

Για την διαφορά στην βαθμολογία σχολίασε: «Νομίζω σε ένα ντέρμπι αυτό το πράγμα μετρά πολύ λίγο. Και οι δύο θα προσπαθήσουν για τη νίκη, οπότε σε τέτοιο ματς δεν μετρά η βαθμολογική θέση της ομάδας».

Και για το γεγονός ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών είπε: «Θα θέλαμε να είχαμε τον κόσμο μας σε ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί χρειαζόμαστε την φασαρία υπέρ μας, αλλά δεν θα μπορούμε γιατί αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, οπότε ασχολούμαστε με αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε».

Σε ερώτηση σχετική με την ενδεκάδα απάντησε: «Όπως πάντα αυτοί που θα το μάθουν είναι οι παίκτες μου, δεν ανακοινώνω τίποτα χωρίς να το μάθουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές μου. Είναι δύο διαφορετικά ματς με δύο διαφορετικές ομάδες, οπότε μέσα στην εβδομάδα βλέπω ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση και τότε επιλέγω για το ποιος θα αγωνιστεί».

Αν υπάρχουν ομοιότητες με το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Είναι το ίδιο το κλίμα. Δύο-τρεις εβδομάδες πριν την διεξαγωγή όλοι σε ρωτάνε γι’ αυτό και όταν γίνεται η κλήρωση όλοι κοιτάνε τις ημερομηνίες γι’ αυτό το ματς και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο».

Και για το ποιο ισπανικό clasico θυμάται πιο έντονα ο ίδιος: «Σαν θεατής θυμάμαι το 5-0 που είχαμε νικήσει, αλλά σαν παίκτης θυμάμαι σε ένα ματς που έπαιζε ο Ριβάλντο, νικήσαμε 3-2 και είχα την τύχη να αγωνιστώ».