Την γνωμάτευσή για την κατάσταση του Όσκαρ Γκαρθία, μετά το ρολό ταμειακής που δέχθηκε στο πρόσωπο, συνέταξε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, η οποία εξέτασε τον προπονητή του Ολυμπιακού κατ’ εντολή από την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η ιατροδικαστής κάνει λόγο για «διακριτή κάκωση στο άνω χείλος του στόματος», αναφέρεται στις ζαλάδες που αισθανόταν ο Καταλανός κόουτς, αποκαλύπτει τα ευρήματα της αξονικής που υποβλήθηκε και ξεκαθαρίζει πως «για την αποδρομή των κακώσεων απαιτείται κατά προσέγγιση μία εβδομάδα».

Είναι ξεκάθαρο πως έπειτα από την γνωμάτευση αυτή όχι μόνο επιβεβαιώνεται το αυτονόητο, αυτό που είδε όλη η Ελλάδα, ο τραυματισμός δηλαδή του Όσκαρ Γκαρθία στη Τούμπα, αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ πλέον είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο δικέφαλος που επένδυσε σε ισχυρισμούς ότι ο Γκαρθία δεν τραυματίστηκε ποτέ, κόντρα όχι μόνο στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει από το συμβάν της Κυριακής, αλλά και στην ίδια τη λογική.

Αναλυτικά το πόρισμα της ιατροδικαστού Ε. Ζαγγελίδου:

Από την εξέταση του στις 26/2/18 προέκυψε διακριτή, κάκωση προσώπου (θλαστική εξοίδηση του άνω χείλους του στόματος αριστερά και επιπολής τραύμα του βλεννογόνου του άνω χείλους του στόματος αριστερά, σε έδαφος εξοίδησης/εκχύμωσης), με αναφερόμενο άλγος κεφαλής, άλγος αυχένα και άλγος (αρ) κροταφογναθικής άρθρωσης.

Έφερε αυχενικό κηδεμόνα. Ο απεικονιστικός έλεγχος και συγκεκριμένα η αξονική τομογραφία ΑΜΣΣ (αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης), από 27/2/18, ανέδειξε εικόνα ήπιου ευθειασμού. Για την αποδρομή των παραπάνω κακώσεων απαιτείται κατά προσέγγιση χρόνος μιας εβδομάδος εξαιρέσει επιπλοκών».