Την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνουν τα τελευταία τους πλάνα για το κομβικό ντέρμπι Αιωνίων της Παρασκευής για την Ευρωλίγκα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έλαβε τα ευχάριστα νέα που περίμενε από τα γραφεία της Ευρωλίγκας.

Διότι ναι μεν η τιμωρία αποκλεισμού του από τους αγωνιστικούς χώρους μειώθηκε από τους δώδεκα στους πέντε μήνες, αλλά αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα μπορεί να δει την ομάδα του από κοντά στο μεθαυριανό σούπερ ντέρμπι, αλλά ούτε καν στον τελικό της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι τον Μάιο εφόσον καταφέρει να φτάσει εκεί για να διεκδικήσει το 7ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Μια απόφαση που δυσαρέστησε τον διοικητικό ηγέτη των Πρασίνων ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή ενίσχυσε την ομάδα της καρδιάς του θέλοντας να τη δει να ράβει το 7ο αστέρι στη φανέλα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι προπονήθηκαν κανονικά χθες και τέθηκαν στη διάθεσή του τόσο ο Κέισι Ρίβερς όσο και ο Μάτ Λοτζέσκι που έχει να παίξει από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ (14 Ιανουαρίου), ενώ ατομικό έκανε ο Κένι Γκάμπριελ.

Την ίδια ώρα στον Πειραιά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πετάχτηκαν μέχρι το Λαύριο προχθές. Οχι για να φάνε ψαράκι, αλλά για να κοντραριστούν σε ένα πολύ δυνατό φιλικό με την (3η στη βαθμολογία) ομάδα – έκπληξη του ελληνικού πρωταθλήματος του Χρήστου Σερέλη.

Το αποτέλεσμα (άνετη νίκη των Ερυθρόλευκων) ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους δύο προπονητές και ιδιαίτερα τον κόουτς των Πειραιωτών Γιάννη Σφαιρόπουλο που ήθελε πολύ το συγκεκριμένο φιλικό για να έχουν έστω ένα παιχνίδι στα πόδια τους οι δύο νέοι ξένοι του Ολυμπιακού, ο Μπόμπι Μπράουν και ο Κιμ Τιλί.

Και λέμε δύο νέοι ξένοι καθώς ο Τιλί δεν έχει προλάβει να παίξει ούτε δευτερόλεπτο στην Ευρωλίγκα αφού τραυματίστηκε στο ζέσταμα του αγώνα της πρεμιέρας με την Μπασκόνια στην Κρήτη!

Το Νο 3 της ομάδας (με αυτό το νούμερο θα παίζει ο Μπράουν) πήρε μια πρώτη αγωνιστική γεύση από τους συμπαίκτες του, ενώ ο Τιλί είχε καλύτερη εικόνα αφού συμμετέχει εδώ και αρκετό καιρό στις προπονήσεις.