Ούτε ο πιο αισιόδοξος μπορούσε να φανταστεί πριν από επτά χρόνια, όταν έπεφτε στο τραπέζι η ιδέα της διοργάνωσης ενός Ημιμαραθωνίου, την έκρηξη ενδιαφέροντος που θα εκδηλωνόταν από τον κόσμο.

Ηδη λοιπόν οδεύει προς νέο ρεκόρ συμμετοχών το μεγάλο δρομικό γεγονός της άνοιξης, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας στις 18 Μαρτίου με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αριθμός των δρομέων θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τους 25.000, ενώ για πρώτη φορά αναμένονται περίπου 500 δρομείς από το εξωτερικό, απόδειξη ότι η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και πλέον αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης για δρομείς του εξωτερικού, συνεισφέροντας στην τουριστική αναβάθμιση της Αθήνας.

«Πιστεύουμε στην προοπτική και δυναμική του αγώνα. Θεωρούμε πως είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την άνοιξη και να συμμετάσχει σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα σε μια όμορφη πόλη, την Αθήνα. Φέτος αναμένουμε περίπου 23.000 δρομείς, δηλαδή 4.000 περισσότερους από τον αγώνα του 2017» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.