Ξεχειλίζει το ποτήρι από αγανάκτηση για τις απανωτές επιδρομές από τάγματα κουκουλοφόρων που δρουν ανεξέλεγκτα καταστρέφοντας περιουσίες και απειλώντας ανθρώπινες ζωές, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση της Αστυνομίας. Δήμαρχοι, έμποροι και επαγγελματίες, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ασκούν έντονη κριτική προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το κλίμα εκτεταμένης βίας και ανομίας που διογκώνεται καθημερινά σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Τελευταίο κρούσμα των καταδρομικών επιχειρήσεων κουκουλοφόρων ήταν οι απειλές και η καταστροφή του γραφείου της καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Πάντειο, Χριστίνας Ζαραφωνίτου

Την καταδίκη του για τις επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών, σε καταστήματα στην Ερμού και στο γραφείο της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι για μια ακόμη φορά, ουδείς συνελήφθη. «Τον λόγο τώρα έχει μόνον ο πρωθυπουργός» τόνισε.

Έντονη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ασκεί η αρμόδια βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου για τις καταστροφές σε καταστήματα της οδού Ερμού.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως απλός θεατής τις επαναλαμβανόμενες πράξεις βίας και ανομίας των γνωστών «συλλογικοτήτων» που πλέον αποθρασύνθηκαν. Και μάλιστα παρά την πληροφόρηση που είχε γι’ αυτό» επισημαίνει σε δήλωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι «δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει την πρόληψη και την καταστολή τέτοιων ενεργειών, εκθέτοντας πλέον τα στελέχη και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.!»

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ αναρωτιέται «ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν», καταλήγοντας «για αυτούς δεν υπάρχει ίχνος πολίτικης ευθιξίας! Προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν φτάνει να ανασχηματιστεί, πρέπει να φύγουν όλοι μαζί!»

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εξαιτίας την επανάληψης φαινομένων βίας στην οδό Ερμού «και δεδομένου ότι έχει εξαντληθεί πλέον η αντοχή του εμπορικού κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Οι έμποροι ζητούν αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, για εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και πρόβλεψη διαδικασίας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων εμπόρων.

«Η πρωτεύουσα της χώρας δεν μπορεί να παραδίνεται κάθε λίγο και λιγάκι στις ορέξεις βανδάλων, που τη μετατρέπουν σε πεδίο μάχης», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τα νέα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στην Αθήνα αλλά και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, από ομάδες αντιεξουασιαστών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Επίσης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, της ζητεί «να αναθέσει στις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες την ευθύνη αυτή».

Επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δέχτηκε την Τετάρτη η καθηγήτρια και διευθύντρια του μεταπτυχιακού εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η ενέργεια εντάσσεται στο μπαράζ επιθέσεων και παρεμβάσεων κάθε είδους, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, ο οποίος κρατείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και κάνει απεργία πείνας και δίψας, μετά την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα.

Για την επίθεση αναρτήθηκε και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά μέχρι πριν από λίγο η κ. Ζαραφωνίτου δεν είχε δώσει κατάθεση.

Σημειώνεται ότι η επίθεση στην κ. Ζαραφωνίτου είναι η τρίτη ενέργεια σήμερα, για την μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου, μετά τις φθορές σε 11 καταστήματα στην οδό Ερμού τη νύχτα και την κατάληψη για λίγο της εφημερίδας Αυγή, το μεσημέρι.