28 Απριλίου 1971, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου με μια εξαιρετική επέμβαση στο 75′ σε τρομερό σουτ του Κάρασι διαφυλάσσει το 3-0 (με το χρυσό γκολ του Αριστείδη Καμάρα) του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα και σφραγίζει την πρόκριση του Τριφυλλιού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, άθλος αξεπέραστος μέχρι και σήμερα.

24 Φεβρουαρίου 2018, στο ίδιο γήπεδο, ο ίδιος άνθρωπος (ως υπηρεσιακός πρόεδρος αυτή τη φορά) δέχεται το πιο αστείο αυτογκόλ της καριέρας του όταν αναγκάζεται να παραδεχθεί δημόσια –στην κάμερα της Nova –ότι: «Δεν προλαβαίνουμε και σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη».

Ο άνθρωπος που συνέβαλε με το δικό του λιθαράκι στη δημιουργία του περίφημου «Panathinaikos» να αποδέχεται δηλαδή να υποστεί μια τέτοια ταπείνωση ο σύλλογος εξαιτίας του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς θυμίζουμε ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά επί θητείας του (μετά το 2013) που ο ιστορικός σύλλογος –και με τρομερό παρελθόν σε ευρωπαϊκές επιτυχίες –θα περιοριστεί εντός συνόρων. Πάντως ο Μαρίνος Ουζουνίδης (που θα έχει τον Κουρμπέλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και οι παίκτες του έχουν διαφορετική (αγωνιστικά) άποψη.