Ενα εντυπωσιακό γκολ του Ουάρντα χάλασε την παράσταση τίτλου που ήθελε να κάνει η ΑΕΚ στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει το τέρμα του Αραούχο και με αυτό το 1-1 να κόβει τη φόρα της Ενωσης προς το πρωτάθλημα. Σε ένα παιχνίδι με ένταση και δυνατές μονομαχίες, που θα μπορούσε να έχει βρει στο φινάλε την ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Σιδηρόπουλος δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του Μοράν στον Ουάρντα στο 82′.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να ξεκινήσει στη δεξιά πλευρά μαζί τους Μπακάκη και Γκάλο, έχοντας κατά νου τον περιορισμό του Ουάρντα. Τακτική που έδωσε στην ΑΕΚ μεγαλύτερη ασφάλεια ανασταλτικά, ωστόσο δημιουργικά την αποδυνάμωσε. Η Ενωση κατάφερε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του ματς, απειλώντας μάλιστα δύο φορές μέσα στα πρώτα 10 λεπτά. Στο 7′ ο Λιβάγια τροφοδότησε με ωραία κάθετη πάσα τον Αραούχο, όμως το πλασέ του Αργεντινού εξουδετερώθηκε από τον Γιαννιώτη. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του κροάτη φορ να νικηθεί από τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου στην ατομική προσπάθεια και το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ στο 17′ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ομως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ατρόμητος άρχισε να βρίσκει πατήματα στο γήπεδο και να παίρνει το κέντρο με μπροστάρη τον εξαιρετικό χθες Μάντσον. Στο 38′ η ομάδα του Κάναντι έφτασε μια ανάσα από το 1-0 όταν η μπάλα έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα!

Η ισοφάριση

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και τελικά έφτασε στο γκολ στο 68′. Ο Λιβάγια έφυγε στην κόντρα, ταλαιπώρησε την άμυνα και το γύρισμά του βρήκε τον Αραούχο. Ο Αργεντινός απέφυγε και τον Γιαννιώτη κάνοντας το 1-0. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στο 76′ όταν από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με προβολή.

Αυτή η φάση κόστισε όπως φάνηκε στην ΑΕΚ, αφού άφησε τον Ατρόμητο μέσα στο ματς. Με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν στο 80′ με τον Ουάρντα. Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, με μια προσωπική ενέργεια και ένα τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έκανε το τελικό 1-1, αφού στα λεπτά που απέμειναν η Ενωση δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστική και να δημιουργήσει.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλαζιτς (78′ Κωτσόπουλος), Ουάρντα (90’+1′ Καρασαλίδης), Βασιλακάκης, Ντιγκινί (53′ Μπρούνο), Ντάουντα.

Αεκ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (53′ Μοράν), Γκάλο, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (73′ Μασούντ), Αραούχο (81′ Μπακασέτας).