Οι ταμειακές μηχανές είναι υποχρεωτικές τα τελευταία χρόνια από την Εφορία, αλλά στον ΠΑΟΚ, παρότι οι οπαδοί του παρουσίασαν (διά της ρίψης και στον τεχνικό του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία αλλά και σε κάποια άλλα σημεία του γηπέδου) χαρτιά ταμειακής, θα του στοιχίσει ακριβά και θα περάσει πλέον από το… ταμείο της Δικαιοσύνης κινδυνεύοντας άμεσα με μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα.

Τα γνωρίζουν καλά στη Θεσσαλονίκη άλλωστε από το παιχνίδι που πήραν πέρυσι στα χαρτιά στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς στον κανονισμό δεν υπάρχει… δυναμόμετρο, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για τραυματισμό φυσικού προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στο γήπεδο και ο οποίος αν προκαλέσει την αναβολή του αγώνα τότε τιμωρείται η υπαίτιος ομάδα. Οπως και σε παλαιότερη μη έναρξη μπασκετικού αγώνα Αρη – ΠΑΟΚ λόγω τραυματισμού του διαιτητή Αναστόπουλου από αντικείμενο.

Ο ΠΑΟΚ φέτος, από τον δεύτερο γύρο ιδιαίτερα και πέρα, έδειχνε ικανός να ξαναπάρει πρωτάθλημα μετά το 1985, αλλά υπήρχε μια παραφωνία, η οποία δημιουργούσε προβληματισμό ακόμα και στην ίδια τη διοίκηση της ομάδας.

Κόντρα στον Ολυμπιακό οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στην πιο μεγάλη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας τους καθώς με νίκη θα έβγαζαν οριστικά νοκάουτ τους μόνιμους πρωταθλητές την τελευταία επταετία και θα ήταν το φαβορί πλέον για τον τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ.

Ολα αυτά τα χάλασε και πάλι η συντριπτική μειοψηφία, οι λίγοι θερμοκέφαλοι που παλαιότερα είχαν πετύχει από πιο κοντά τον πορτογάλο τότε τεχνικό του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα με μπουκάλι νερό στην πλάτη. Τότε οι ίδιοι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ αποφάσισαν αργότερα να μην τελειώσει το παιχνίδι παρά τη θέληση και των δύο ομάδων.

Εφόσον λοιπόν στην πιο μεγάλη πρόκληση της ιστορίας του κάποιοι φίλοι τού ΠΑΟΚ πέρασαν μέχρι και… μηχανάκι μέσα στο γήπεδο, τότε ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους αλλά το κυριότερο και να αναλάβουν και το οικονομικό κόστος σε περίπτωση απώλειας του τίτλου.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε λόγο για «δειλούς» και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Κυριάκος Κυριάκος για θέατρο σκιών, με τον ομόλογό του στον Ολυμπιακό Κώστα Καραπαππά να θυμίζει ότι: «Περιμέναμε μια μεγάλη συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ για όλα όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο, για αυτά που έγιναν στις σουίτες και τις προκλήσεις και τα επεισόδια στα αποδυτήρια. Δεν έχει έρθει ακόμη όμως».

Η διάγνωση για Γκαρσία

Η ιατρική διάγνωση για τον Οσκαρ Γκαρσία αναφέρει: «Οίδημα άνω χείλους αριστερά, με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου, ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυxεναλγία, ζάλη, ναυτία. Χρήζει 24ωρης παρακολούθησης».