Κρίμα. Αλλα ελπίζαμε χθες το βράδυ στην Τούμπα και άλλα προέκυψαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Από εκείνον με το… καλό σημάδι, που χτυπώντας τον προπονητή του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε ούτε τη σέντρα του ντέρμπι, αλλά και από τους υπόλοιπους που νιώθοντας ότι ζουν σε ένα περιβάλλον απόλυτης ατιμωρησίας έφτασαν στο σημείο να βάλουν στις κερκίδες του γηπέδου μέχρι ένα σκουτεράκι το οποίο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, καταγράφοντας την ίδια την… ιστορία της τρέλας στα γήπεδα!

Ετσι είναι όμως όταν σου δίνεται η εντύπωση πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, διότι κανείς δεν έχει τη διάθεση να σε σταματήσει. Εντύπωση που καλλιεργείται επιμελώς εδώ και μήνες από διάφορους φορείς, ποδοσφαιρικούς και μη, προς τον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό οργανισμό. Στη χρονιά τού «πρωτάθλημα εμείς ή κανείς», συνθήματος που ανέδειξε ο ίδιος ο Γιώργος Σαββίδης. Στη χρονιά της εξυγίανσης τού «δικός μας είναι ο Γραμμένος» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, νέου προέδρου της ΕΠΟ.

Ξεχνά κανείς τι συνέβη αρχές του μήνα, όταν με 700 εισιτήρια στο χέρι ταξίδεψαν στα Γιάννινα 2.500 οπαδοί του ΠΑΟΚ σπάζοντας τις πόρτες και μπαίνοντας με το έτσι θέλω στους Ζωσιμάδες. Ξεχνά κανείς πόσες απαγορεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και της Αστυνομίας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκείνοι που φέτος ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα, από Κυριακή σε Κυριακή. Τους ενόχλησε κανείς; Τους τιμώρησε κανείς; Γιατί λοιπόν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι. Να βάζουν στις κερκίδες ένα μηχανάκι, να σημαδεύουν και τον προπονητή του Ολυμπιακού ως… κινούμενο στόχο πριν από την έναρξη του χθεσινού ματς; Μην το ψάχνουμε παραπάνω. Η απόλυτη ατιμωρησία γεννά τη βία. Και το χθεσινό είναι απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΥΓ. Αξεπέραστο. Εμφανίστηκε ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ και όχι μόνο δεν καταδίκασε τα γεγονότα της ντροπής, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ έδειξε ως υπεύθυνους τους Ερυθρόλευκους για όσα έγιναν στην Τούμπα! Προσαρμοσμένο προφανώς και αυτό στο moto των καιρών, ότι για όλα φταίει ο Ολυμπιακός!