Περιμέναμε νύχτα ποδοσφαίρου, προέκυψε νύχτα τρόμου και ωμής βίας. Νύχτα ντροπής, που όχι μόνο δεν επέτρεψε στην μπάλα να κυλήσει στο χορτάρι, που όχι μόνο δεν μας επιφύλαξε ντέρμπι κορυφής της Σούπερ Λιγκ, αλλά που έστειλε έναν επαγγελματία, έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου στο νοσοκομείο τραυματισμένο. Τον Οσκαρ Γκαρσία. Τον προπονητή του Ολυμπιακού που κατευθυνόμενος προς τον πάγκο του, λίγο πριν την έναρξη του ματς, χτυπήθηκε στο πρόσωπο από αντικείμενο που του πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ! Μια εικόνα που μεταδόθηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, όχι μόνο ρεζιλεύοντας τη χώρα αλλά κυρίως σοκάροντας κάθε φίλαθλο που περίμενε μπροστά από την τηλεόρασή του να δει ματσάρα και του προέκυψε… πόλεμος. Πόλεμος ο οποίος όπως αποδείχθηκε διήρκεσε για ώρες.

Εικόνες ντροπής, λοιπόν, στην Τούμπα που απαγόρευσαν κάθε ιδέα… για το ίδιο το παιχνίδι. Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός δεν έμελλε να ξεκινήσει ποτέ γιατί έτσι αποφάσισε η κερκίδα των γηπεδούχων. Το οπλισμένο χέρι εκείνου που σκέφτηκε να σημαδέψει και να χτυπήσει τον προπονητή των Ερυθρολεύκων. Τραγική ειρωνεία: Αυτό που συνέβη χθες στον Οσκαρ Γκαρσία το έζησε πριν από μερικούς μήνες και ένας πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ο Βλάνταν Ιβιτς, που το βράδυ της 17ης Μαΐου χτυπήθηκε μπροστά στον πάγκο του από ένα κουτί μπίρας που του πέταξε οπαδός του Παναθηναϊκού από την κερκίδα! Το τι πέρασε όμως ο Σέρβος φαίνεται ότι τελικά δεν άγγιξε τους φίλους της πρώην ομάδας του. Δεν τους άγγιξε τόσο από το να μην κάνουν τα ίδια χθες στην Τούμπα, σημαδεύοντας με τη σειρά τους τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος πέρασε τη νύχτα του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε από το γήπεδο.

Δακρυγόνα και χάος

Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό το συμβάν. Υβρεις, απειλές, επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια όπου η αποστολή των Ερυθρολεύκων παρέμεινε για ώρες εγκλωβισμένη. Χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία. Χάος, με… αφορμή ένα ματς ποδοσφαίρου που, όπως ήρθαν τα πράγματα αναπόφευκτα δεν μπορούσε να γίνει ποτέ. Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά συνέβησαν μόνο από οπαδούς; Δυστυχώς κάνετε λάθος. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Οσκαρ Γκαρσία από τον γιατρό του ματς (που λέγεται ότι εμφανίστηκε μπροστά στον Καταλανό φορώντας φόρμα του ΠΑΟΚ!) υπήρξε ένταση μέσα στα αποδυτήρια, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ο Λιούμπος Μίχελ έσπρωξε τον Σάββα Θεοδωρίδη! Χρειάστηκε να παρέμβουν ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Κώστας Καραπαπάς για να σβήσει αυτή η εστία απειλής και ντροπής. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σπρώχνει τη ζωντανή ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον 83άχρονο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββα Θεοδωρίδη. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ντροπή.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όμως κατήγγειλαν και άλλα όσα έζησαν στην Τούμπα στις ώρες αναμονής μέσα στα αποδυτήρια. Ελεγαν για παράδειγμα ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τους απειλούσε ανοιχτά λέγοντάς τους με νόημα «πώς θα φύγετε από εδώ, θα χορτάσετε πέτρες». Ενας από τους στενότερους συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη. Ο γιος του γενικού διευθυντή της Σούπερ Λιγκ Βασίλη Γκαγκάτση! Αν είναι δυνατόν…

«Ιπτάμενο» σκούτερ!

Α, για να μην το ξεχάσουμε και τέλος πάντων για να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβαινε χθες βράδυ στην ιστορική έδρα του ΠΑΟΚ που θεωρητικά ήταν καθόλα έτοιμη να υποδεχθεί αυτό το μεγάλο ντέρμπι; Πριν τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ένα… ιπτάμενο «σκουτεράκι» (ναι, καλά διαβάσατε, σκουτεράκι) στις κερκίδες να συνοδεύει ως «ντεκόρ» ένα «πανό» των οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά και δύο κουκουλοφόρους να φτάνουν ώς τον αγωνιστικό χώρο και να σηκώνουν μια σημαία της Βουλγαρίας (!). Ολα αυτά πριν ο προπονητής του Ολυμπιακού βρεθεί σωριασμένος στο έδαφος.

Ο τραυματισμός του Γκαρσία έγινε θέμα και στα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά μέσα της Ισπανίας. Ο Καταλανός μεταφέρθηκε μετά το συμβάν στα αποδυτήρια προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό του ματς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διανυκτέρευσε κατόπιν εντολής των ιατρών. Το χτύπημα του είναι κάτω από το αριστερό του μάτι και πάνω από το στόμα του.