Η μάχη της Νέας Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης δεν ανέδειξε νικητή καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 κι έτσι το ενδιαφέρον για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης πρωταθλήματος παραμένει αμείωτο. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Αρκάδες είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με αποκορύφωμα το δοκάρι του Τόνσο, τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δοκάρι (οριζόντιο) είχε νωρίτερα και ο Πανιώνιος με δυνατό σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 66′ αλλά η ομάδα που κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Αστέρας.

Λανθασμένες επιλογές

Ο Πανιώνιος είχε καλύτερα πατήματα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε δυο καλές στιγμές τον Λάμπρου, αλλά η εικόνα του ματς ήταν πολύ διαφορετική στο δεύτερο μέρος. Ο Αστέρας κυριάρχησε απόλυτα και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη, ο γκολκίπερ του Πανιωνίου Κότνικ είχε κατεβάσει ρολά, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να επισημανθεί και η κακή νοοτροπία που είχαν παίκτες του Αστέρα στην τελική προσπάθεια. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που Μανιάς και Δουβίκας είχαν την εύκολη πάσα σε συμπαίκτη τους, αλλά προτίμησαν να πάρουν αυτοί την τελική προσπάθεια, χωρίς όμως να δικαιωθούν. Η φάση μάλιστα στις καθυστερήσεις που ο Ιγκλέσιας βάζει τις φωνές στον Δουβίκα για την επιλογή του να σουτάρει και όχι να δώσει την τελική πάσα είναι ενδεικτική των λανθασμένων αποφάσεων από τους επιθετικούς του Αστέρα στο σαββατιάτικο παιχνίδι.

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Μπραχίμι), Λάμπρου (45′ Σπιριντόνοβιτς), Νίλσεν (69′ Γεσίλ).

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντούντου (87′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τσιλιανίδης (76′ Μαντίντα), Τόνσο, Κυριακόπουλος, Μανιάς (69′ Δουβίκας).