Μπορεί πριν το παιχνίδι του Κιέβου η ΑΕΚ να έδειχνε πως δεν είχε να χάσει κάτι στο συγκεκριμένο ματς, αφού έτσι ή αλλιώς η μέχρι τώρα πορεία της στην Ευρώπη ήταν επιτυχημένη, ωστόσο με την εμφάνιση που έκανε στο Ολιμπίνσκι η Ενωση χθες το βράδυ αναμφίβολα νιώθει πίκρα για τον αποκλεισμό. Η Ντιναμό τα χρειάστηκε για τα καλά και είχε την τύχη με το μέρος της για να πάρει τελικά αυτό το 0-0 που την φέρνει στις 16 του Europa League. Οι Κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή και ψυχωμένη εμφάνιση στο Κίεβο, χάνοντας ένα τσουβάλι ευκαιρίες, με σημαντικότερη εκείνη του Μασούντ στο 51′, όταν ο ιρανός μέσος «κατάφερε» να αστοχήσει προ κενής εστίας και από απόσταση ενός μέτρου από τη γραμμή! Η ΑΕΚ έδειξε συνολικά με την εικόνα της και στα δύο ματς με τους Ουκρανούς πως είναι καλύτερη ομάδα και άξιζε να πάρει το εισιτήριο.

Η ΑΕΚ ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα το αφεντικό του ματς. Κρατώντας την μπάλα και δημιουργώντας με ευκολία φάσεις στην εστία του Μπόικο. Οι Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος ήταν σε μεγάλη βραδιά, οι Γκάλο, Μπακάκης ανέβαιναν αρκετά από τα πλάγια και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 6′ ο Αραούχο αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μπόικο, στο 8′ το σουτ του Μπακασέτα σταμάτησε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ντιναμό, ενώ στο 24′ ο Μόροζιουκ απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και λάθος γύρισμα του Κάνταρ!

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ενωση συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο 51′ έφτασε μια ανάσα από το «χρυσό» γκολ! Ομως ο Μασούντ αστόχησε προ κενής εστίας έπειτα από το γύρισμα του Μπακασέτα, με την τύχη να γυρνά την πλάτη στην ΑΕΚ. Το γκολ δεν ήρθε ούτε στη συνέχεια, ενώ στο τελευταίο διάστημα του αγώνα χρειάστηκαν οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του Μπάρκα για να διατηρηθεί το μηδέν. Η πρόκριση για την Ενωση είχε χαθεί νωρίτερα. Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση αήττητη και αναμφίβολα με το κεφάλι ψηλά.

Ντιναμό Κιέβου (Α. Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μοροζιούκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76′ Μπεσέντιν), Γκονζάλεζ, Γκαρμάς, Τσιγκάνκοφ, Μοράες (90’+ Ζαβαρένκο).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιακουμάκης), Μασούντ, Μπακασέτας (70′ Κλωναρίδης), Αραούχο.