Ανοιξη του ’82 στη Νέα Σμύρνη. Πανιώνιος – Παναθηναϊκός και η μπάλα φτάνει στο δεξί, το «κακό» πόδι του Μάικ Γαλάκου. Σουτ ο κυνηγός από τα δύο μέτρα εντελώς αφύλακτος, στα πουλιά η μπάλα! Μάρτιος του ’98 στη Μόσχα, καλπασμός του Σέμπουε από τα αριστερά, πάσα στον Ντέμη, αμέσως το σουτ που ήταν τζούφιο και ήρθε η απόκρουση από αμυντικό της Λοκομοτίβ.
Μέχρι χθες λέγαμε πως τα είχαμε δει όλα. Λάθος. Γιατί πάντα υπάρχει κάτι που θα σε εκπλήξει αρνητικά. Στη συλλογική μνήμη, αυτή που αφορά ελληνικές ομάδες, συμπεριλαμβάνονται οι δύο φάσεις που αναφέραμε και στο εξής προσθέστε μια ακόμη: το ολότελα άστοχο σουτ του Μασούντ, δίκην άνεσης προφανώς, χθες το βράδι στο Κίεβο. Κρίμα μια πρόκριση να χάνεται από την έλλειψη συγκέντρωσης. Κρίμα για την ΑΕΚ να σταματά εδώ το ταξίδι της, γιατί ποιός ξέρει πότε θα βρει ανοιχτό διάδρομο να προχωρήσει παραπέρα.

Ολυμπιακός

Την χθεσινή προπόνηση στον Ρέντη παρακολούθησαν ο Γιάννης Βρέντζος, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης είχαν με τη σειρά τους κάποια σύντομα τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Είναι σαφές ότι οι αρμόδιοι όχι μόνο είναι κοντά στην ομάδα, αλλά θέλουν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα συσπείρωσης.

Κορέα

Για πρώτη φορά το χόκει επι πάγου των γυναικών μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 1998 στο Ναγκάνο, με τις Αμερικανίδες να επικρατούν του Καναδά και να παίρνουν το χρυσό μετάλλιο. Από τότε λες και το κρατούσαν…μανιάτικο οι Καναδέζες, όπου έβρισκαν τα κορίτσια των ΗΠΑ τα «χτύπαγαν» ανελέητα, μετρώντας 3/3 σε τελικούς Χειμερινών Ολυμπιακών σε Σόλτ Λέικ (2002), Βανκούβερ (2010) και Σότσι (2014), ενώ είχαν πάρει και το χρυσό στο Τορίνο (2006) αλλά εκεί με αντίπαλο τη Σουηδία.

Χθες ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι ΗΠΑ να ξαναβρεθούν –20 χρόνια μετά –στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, επικρατώντας στα πέναλτι των Καναδέζων με 3-2 (2-2 είχε τελειώσει ο κανονικός αγώνας και η παράταση) με τη Ρούνεϊ να αποκρούει το κρίσιμο πέναλτι της Ακόστα.

Φυλακή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μπακ της Βιγιαρεάλ, Ρούμπεν Σεμέδο. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε όπλο. Χθες το πρωί το σχετικά πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Βιγιαρεάλ (τον αγόρασε το καλοκαίρι από την Σπόρτινγκ) κατέθεσε στο δικαστήριο και τον βαραίνουν βαρύτατες κατηγορίες. Οι δικαστές έκριναν πως ο ηλικίας 23 ετών άσος πρέπει να προφυλακιστεί και αξίζει να σημειώσουμε ότι το στόρι σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Σεμέδο και άλλα δύο άτομα κατηγορούνται πως εισέβαλαν στο σπίτι αγνώστου και τον απείλησαν με μαχαίρι και όπλο. Οπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα θα έχει συνέχειες. Και δεν χρειάζεται, βέβαια, να αναφέρουμε ότι ο Σεμέδο αρνείται τα πάντα.

Βόλεϊ

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ, καθώς νίκησαν στην Ελβετία την Πφέφιγκεν με 3-1 (21-25, 25-19, 25-21, 25-19). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 27/2 στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη.