Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell, Μάικλ Ντελ (φωτογραφία κάτω), ήταν το πρόσωπο που έδωσε το ποσό-ρεκόρ των 100,47 εκατ. δολαρίων για την αγορά ρετιρέ στο Μανχάταν, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η «Wall Street Journal». Η συναλλαγή που ολοκληρώθηκε το 2014 εξακολουθεί να αποτελεί ρεκόρ, αφού ήταν η πιο ακριβή αγορά που έχει καταγραφεί ποτέ για κατοικία στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Το ρετιρέ βρίσκεται στον ουρανοξύστη με την ονομασία One57, ο οποίος έχει ύψος πάνω από 300 μέτρα. Το διαμέρισμα διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια, σύμφωνα με τα σχέδια κατασκευής.

Στοιχεία που αφορούν τις μεταβιβάσεις ακινήτων δείχνουν ότι το πρώτο συμβόλαιο για να αγοραστεί το ακίνητο υπεγράφη το 2012, όταν το κτίριο ήταν ακόμη υπό κατασκευή.

Πρόκειται για το πρώτο και το μοναδικό ακίνητο στην πόλη που έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Η «Wall Street Journal» αναφέρει πάντως ότι το ρεκόρ αναμένεται να σπάσει από την πώληση ρετιρέ σε γειτονική περιοχή. Η συγκεκριμένη πώληση δεν έχει ακόμη κλείσει.

Εκπρόσωποι και δικηγόροι του Μάικλ Ντελ και της κατασκευαστικής εταιρείας Extell Development δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο όταν ρωτήθηκαν σχετικά από την αμερικανική εφημερίδα.

Πέρυσι ο Μάικλ Ντελ ξεκίνησε διαδικασίες για να αγοράσει και άλλο ρετιρέ, αυτή τη φορά στη Βοστώνη, με τιμή περίπου 40 εκατ. δολάρια. Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που ελέγχεται από την MSD Capital, το επενδυτικό όχημα που ελέγχεται από τον Μάικλ Ντελ και την οικογένειά του, αγόρασε επίσης ακίνητο 10 εκατ. δολαρίων το 2016 στη Βοστώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού «Forbes», ο Μάικλ Ντελ είναι ο 38ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται σε 23,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν τις αρχές του τρέχοντος μήνα. Επίσης είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο.