Οσο ο Ντε Χέα υπερασπίζεται την εστία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο ισπανός τερματοφύλακας κράτησε σχεδόν μόνος του τη Σεβίλλη και η Γιουνάιτεντ έφυγε από το Σάντσεθ Πιθχουάν με το 0-0, που της δίνει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα αναζήτησε το γκολ σε όλη τη διάρκεια του ματς. Βρήκε μπροστά της όμως τον Ντε Χέα, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός όταν χρειαζόταν. Μάλιστα, η απόκρουση που έκανε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στην κεφαλιά του Μουριέλ είναι μία από τις καλύτερες στη χρονιά.

Η Σεβίλλη με 25 τελικές προσπάθησε, αλλά η Γιουνάιτεντ άντεξε. «Είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Μπορεί να ήλεγχαν τον ρυθμό, όμως και εμείς αμυνόμασταν σωστά. Σίγουρα όμως η πρόκριση είναι ανοιχτή», παραδέχθηκε ο Ντε Χέα, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόκρουση λίγο πριν οι ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια: «Ηταν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο του ματς. Εσωσα ένα γκολ και είμαι χαρούμενος για αυτό».

Ο Μουρίνιο άφησε πάλι στον πάγκο τον Πολ Πογκμπά, προτιμώντας τον 21χρονο Μακ Τόμινεϊ. Αναγκάστηκε όμως να τον χρησιμοποιήσει στο 17′ λόγω του τραυματισμού του Ερέρα.

Δεν άντεξε η Ρόμα

Στο Χάρκοβο, ο Τζενγίζ Ουντέρ σκόραρε στην πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (41′), αλλά η Ρόμα δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε την ανατροπή (2-1) και έχει προβάδισμα για την πρόκριση. Ο 20χρονος Τούρκος παίρνει περισσότερο πλέον χρόνο συμμετοχής και δικαιώνει τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, καθώς έχει σκοράρει πέντε φορές στα τέσσερα τελευταία ματς. Πρώτο γκολ στη διοργάνωση και για τον Βραζιλιάνο Φρεντ.

Ο 24χρονος μέσος πέτυχε το νικητήριο γκολ, στην 23η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για τον Φρεντ είχε ενδιαφερθεί η Μάντσεστερ Σίτι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Για τη Σαχτάρ είχε ισοφαρίσει ο Φερέιρα (52′).

«Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης», υποστήριξε πάντως ο τερματοφύλακας της Ρόμα, Αλισον. Στο μεταξύ, με γκολ του Αλαν Τζαγκόεφ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα και με το 0-0 από το πρώτο ματς προκρίθηκε στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ.