Ο Ούρος Τσόσιτς αποτέλεσε το καλοκαίρι μία από τις δυνατές προσθήκες της ΑΕΚ, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την αμυντική της γραμμή. Ο σέρβος στόπερ έκανε αμέσως τη διαφορά στα μετόπισθεν των Κιτρινόμαυρων με την ποιότητά του, ωστόσο ταλαιπωρήθηκε και συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, που δεν του έχουν επιτρέψει να προσφέρει όσα δεδομένα μπορεί.

Ο Τσόσιτς έκανε εδώ και περίπου 10 μέρες προπονήσεις σε φουλ ρυθμό, δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει στη δράση έπειτα από σχεδόν δύο μήνες. Οι ενοχλήσεις όμως που ένιωσε στον προσαγωγό στη χθεσινή προπόνηση τον έθεσαν εκτός αποστολής για το Κίεβο και μένει να φανεί σε τι βαθμό μπορούν να επηρεάσουν και την επιστροφή του. Που σίγουρα θα καθυστερήσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι περιπέτειες του 25χρονου αμυντικού με τους τραυματισμούς πάντως έχουν… ιστορικό και δεν προέκυψαν τώρα. Τον Ιούλιο, ο Τσόσιτς ταλαιπωρήθηκε από μια κάκωση που τον άφησε εκτός για λίγες μέρες, ενώ τον Οκτώβριο υπέστη βαριάς μορφής διάστρεμμα στο ματς με τον Πανιώνιο. Χάνοντας μπόλικα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη στις τρεις εβδομάδες που έμεινε εκτός. Η ταλαιπωρία όμως για τον σέρβο αμυντικό δεν σταμάτησε εκεί, αφού τον Νοέμβριο προέκυψε το ζήτημα με το οστικό οίδημα, που τον κράτησε μακριά από τη δράση μέχρι και τώρα. Με τον Τσόσιτς να περνά έτσι φέτος τη δική του «οδύσσεια», έχοντας ήδη χάσει ένα πολύ σημαντικό μέρος της σεζόν. Και μένει να φανεί για πόσο ακόμα θα στερηθεί η Ενωση τις υπηρεσίες του μετά το νέο πρόβλημα που ανέκυψε χθες, αυτή τη φορά στον δεξιό προσαγωγό.

Αιχμές και σύνθημα πρόκρισης

Πέραν του Τσόσιτς, εκτός για το αυριανό ματς με την Ντιναμό Κιέβου είναι οι επίσης τραυματίες Κονέ, Λόπες, καθώς και οι τιμωρημένοι Λιβάγια, Βράνιες. Ολοι οι υπόλοιποι που έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα είναι στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μιλώντας χθες στους παίκτες του ζήτησε να δώσουν τα πάντα για την πρόκριση, ενώ αναφέρθηκε και στο ματς με την Ξάνθη που προηγήθηκε. Υπογραμμίζοντας ότι οι Κιτρινόμαυροι νίκησαν και τον… διαιτητή. Φανερώνοντας έτσι ξανά τον εκνευρισμό του για τις αποφάσεις του ρέφερι Διαμαντόπουλου στο παιχνίδι της Κυριακής.