Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από το ΠΑΜΕ, κατά των πλειστηριασμών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και ανάρτησαν πανό με τίτλο "Υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσίων".

"Κυβέρνηση, τραπεζίτες, δανειστές λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί αυτό που λέμε λαϊκή κατοικία είναι κατάχρηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το παραδώσουμε στα νύχια των τοκογλύφων. Δεν βάζουμε στη ζυγαριά από την μία τους μισθούς και τις συντάξεις κι από την άλλη τα σπίτια μας και τα δύο είναι αδιαπραγμάτευτα, αποκτήθηκαν με ιδρώτα κι αίμα και δεν χαρίζουμε τίποτα" επισήμανε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λαυρίου, Συρίγος Βάλσαμος.

Στη συνέχεια ο κ. Βάλσαμος υπογράμμισε ότι "μπροστά στον κίνδυνο της κατάσχεσης, θα βρεθεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Θα συνεχίσουμε τη μάχη σε κάθε Ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφειο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο απαιτούμε από την κυβέρνηση την προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Θανάσης Καλαμπαλίκης σημείωσε " Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο για τους εργαζόμενους και συνολικά για τις λαϊκές οικογένειες. Να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα μέτρα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακόμα και της κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων".

Πορεία πραγματοποίησαν επίσης και μέλη της ΑΔΕΔΥ, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Κοραή και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να διακοπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να παρθούν μέτρα πραγματικής προστασίας τους και να καταργηθεί το ιδιώνυμο (νόμος Κοντονή) σε βάρος των αγωνιζόμενων."

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από