«Στόχος μου φέτος είναι να φέρω περισσότερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά και να υποστηρίξω τις ελληνικές εταιρείες να επεκταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δουλεύοντας μαζί με το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση».
Τα λόγια αυτά χρησιμοποίησε η Βρετανή πρέσβης στην Ελλάδα, κυρία Κέιτ Σμιθ κατά τη διάρκεια της ετήσιας κοινής δεξίωσης για την κοπή της πίτας της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν μεγάλη κι επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των μελών του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου τόσο για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit όσο και για τις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Στον χαιρετισμό της η Βρετανή Πρέσβης στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, συνεχάρη το νέο συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για το έργο του και εξέφρασε την ικανοποίηση της για την παρουσία πολλών Βρετανών και Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις δύο αυτές χώρες επιχειρηματικά. Επεσήμανε δε ότι: «Στόχος μου φέτος είναι να φέρω περισσότερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά και να υποστηρίξω τις ελληνικές εταιρείες να επεκταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δουλεύοντας μαζί με το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κα. Άννα Καλλιάνη, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, επισήμανε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στη χώρα το 2018 καθώς κι ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην ανάκαμψη και τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Τόνισε τέλος τη σημαντική αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που γίνονται μέλη στο Επιμελητήριο, στοιχείο που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την ελληνοβρετανικές σχέσεις.
Επισήμανε ότι το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο φιλοδοξεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, προγραμματίζοντας σειρά πρωτοβουλιών τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία προς την Ελλάδα, όσο και για την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά, ενώ παράλληλα θα προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες ενημέρωσης προς τα μέλη του.
Ο κύριος χορηγός της εκδήλωσης κος Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική» σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι για να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης επενδύσεων θα πρέπει οι επενδυτές να μπορούν να έχουν μια μακροπρόθεσμη εικόνα για τη χώρα, ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, ένα καθεστώς αδειοδοτήσεων απαλλαγμένο από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και ταχύτερες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης. Τόνισε όμως ότι η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, η υπερχρέωση και η έλλειψη τραπεζικού συστήματος που θα μπορεί να ενισχύει με χορηγήσεις την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν σημαντικά εμπόδια. Ο κ. Μακρόπουλος έκλεισε λέγοντας πως η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην κανονικότητα διαμορφώνοντας περιβάλλον φιλικό προς τους επενδυτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από