Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη «δημιουργία ενός πολυμερούς μηχανισμού» για το παλαιστινιακό ζήτημα μέσα από μια «διεθνή διάσκεψη» για την Μέση Ανατολή έως τα μέσα του 2018.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια μιας μακροσκελούς και σπάνιας ομιλίας του ενώπιον του ανώτατου οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, την Τρίτη ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τις χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, να το πράξουν. Από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ, 138 έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Έπειτα από την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και την απόφαση των ΗΠΑ να παρακρατήσουν 65 εκατομμύρια δολάρια από τη συνεισφορά τους στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν την Ουάσιγκτον έναν ουδέτερο διαπραγματευτή και ζητούν μια συλλογική προσέγγιση για τη προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του Μεσανατολικού.

ΗΠΑ: «Έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν θα σας κυνηγάμε»

Σημειώνεται πως η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την Μέση Ανατολή, στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ότι οι Αμερικανοί διαπραγματευτές είναι «έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά δεν θα σας κυνηγάμε».

Ο Αμπάς, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του λίγο πριν ζήτησε τη «δημιουργία ενός πολυμερούς μηχανισμού» για το παλαιστινιακό ζήτημα, δεν παρέμεινε στην αίθουσα ΣΑ για να ακούσει τις επισημάνσεις της Χέιλι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από