Η βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, η οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο μάτι του κυκλώνα, ερευνά 26 νέα περιστατικά ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς, τα οποία καταγγέλθηκαν μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο οποίο εμπλέκονται εργαζόμενοί της στην Αϊτή μετά τον σεισμό του 2010, ανακοίνωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ.

Δεκαέξι από τις 26 αυτές υποθέσεις αφορούν τα διεθνή προγράμματα της Oxfam, ενώ πρόκειται για «πρόσφατα συμβάντα, όπως και άλλα πιο παλιά», διευκρίνισε ενώπιον επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου ο Μαρκ Γκόλντρινγκ.

«Επιθυμούμε πραγματικά οι άνθρωποι να μιλήσουν», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι ενδέχεται να διεξαχθούν νέες έρευνες για παλαιότερες υποθέσεις.

Ο Γκόλντρινγκ ζήτησε επίσης συγγνώμη εκ μέρους της MKO για τον τρόπο που αντιμετώπισε τις καταγγελίες στην Αϊτή αλλά και για δηλώσεις που έκανε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian το Σάββατο ο γενικός διευθυντής της Oxfam επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο είναι δυσανάλογες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ένταση και η σκληρότητα των επιθέσεων σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι κάναμε; Δολοφονήσαμε μωρά στις κούνιες τους;».

Ωστόσο την Τρίτη ο Γκόλντρινγκ ζήτησε συγγνώμη εξηγώντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση έντονου στρες και επισημαίνοντας: «Δεν έπρεπε να έχω πει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι αρμόδια η Oxfam να κρίνει».

«Ζητώ συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για τις δηλώσεις αυτές και δεσμεύομαι να εργαστώ για το ευρύτερο συμφέρον του κοινού», τόνισε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από