Περιπλέκεται το τοπίο στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος λόγω της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι διαφορές φάνηκαν ολοκάθαρα σήμερα, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου που συγκλήθηκε κυρίως για αυτό.

Απόφαση για την επόμενη ημέρα δεν ελήφθη και η κοινή λογική πρεσβεύει πως κεντρική διαχείριση από τη νέα περίοδο δεν θα υφίσταται, μετά την απόφαση της NOVA να αποχωρήσει και να διαπραγματευτεί σε ατομικό επίπεδο με τους συλλόγους.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε ξεκάθαρη θέση, η οποία είναι ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση, ενώ ο ΠΑΟΚ, που έχει υπογράψει ατομική σύμβαση με το συνδρομητικό κανάλι, επικαλέστηκε την υφιστάμενη συμφωνία, αφήνοντας πάντως ανοιχτή μια πόρτα, υπό όρους και προϋποθέσεις πάντως.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, που τυπικά δεν διαχώρισαν τη συμμετοχή τους αλλά δεν φάνηκαν κι ενθουσιασμένοι, με τους ανθρώπους των «πρασίνων» να υπογραμμίζουν ότι πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης επισήμαναν ότι δε νοείται κεντρική διαχείριση χωρίς το σύνολο των συλλόγων, η ΑΕΛ σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με όρους που θα θέσουν οι ομάδες, ενώ αντίθετα ο Παναιτωλικός εκτιμά ότι η κεντρική διαχείριση είναι δυνατόν να υπάρξει με όσα σωματεία το αποφασίσουν. Ακόμη, η Super League έκανε εισήγηση στην ΕΠΟ για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου από την ερχόμενη περίοδο.

Η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Θα μελετηθούν τεχνικά ζητήματα για την Kεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, τα οποία θα εκτεθούν στο επόμενο Δ.Σ.

2/ Θα υποβληθεί προς την ΕΠΟ πρόταση της Super League για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της τήρησης των γηπεδικών προδιαγραφών της Super League».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από