O σκηνοθέτης των «Crazy Heart» και «Ανίερη Συμμαχία» επιστρέφει πιο ώριμος από ποτέ με ένα all-star καστ και μια ταινία-γροθιά στο στομάχι.

Με φόντο το τέλος των Ινδιάνικων πολέμων, μιας φρικιαστικής εποχής για την ανθρωπότητα, που άφησε πίσω της αμέτρητους νεκρούς και, κυρίως, ανεπούλωτες πληγές, η νέα ταινία του Σκοτ Κούπερ είναι μια επικών διαστάσεων περιπέτεια που στοχάζεται γύρω από το πικρό χτες, αντανακλώντας το σκληρό σήμερα, όπου το ζήτημα του ρατσισμού είναι ξανά στο προσκήνιο.

Η ιστορία ξεκινά από το Νέο Μεξικό του 1892 και τον Λοχαγό Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ), η φήμη του οποίου προηγείται για το ανελέητο σφάγιασμα των Ινδιάνων. Λίγο πριν αποστρατευτεί, ο Μπλόκερ αναλαμβάνει απρόθυμα την τελευταία και δυσκολότερη αποστολή του: να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι (ο κακός του «Ο Τελευταίος Μοϊκανών» Ουές Στάντι), αρχηγό της φυλής Τσεγιέν και πιο μισητό εχθρό του, μαζί με την οικογένειά του, πίσω στα ιερά εδάφη τους στη Μοντάνα. Το μακρύ και εξαντλητικό τους ταξίδι θα ακολουθήσει μια νεαρή χήρα (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ που αγαπήσαμε στο «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ) που είδε την οικογένειά της να ξεκληρίζεται από μέλη της φυλής Κομάντσι. Τρεις άνθρωποι από τρία διαφορετικά «στρατόπεδα» θα ενωθούν σε μια οδυνηρή οδύσσεια επιβίωσης που σύντομα θα μετατραπεί σε ταξίδι προς τη λύτρωση. Αρκεί μια διαδρομή 1.500 μιλίων για να σβήσει το μίσος; Ο Σκοτ Κούπερ γνέφει καταφατικά, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο και την ανάγκη του για συγχώρεση.

Η ταινία που εντυπωσίασε τους κριτικούς στο Φεστιβάλ του Τορόντο αλλά και το κοινό στις χώρες που προβλήθηκε, έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο, με το Rolling Stone να μιλά για «ένα δυνατό και τεράστιο κατόρθωμα». Σε αυτό συνηγορούν μια σειρά από επιτεύγματα: τα φωτογενή τοπία της Άγριας Δύσης, η επιβλητική μουσική του Μαξ Ρίχτερ και η γεμάτη αντιθέσεις φωτογραφία του πολυτάλαντου Μασανόμπου Τακαγιανάγκι (Οδηγός Αισιοδοξίας, Spotlight: Όλα στο Φως). Κυρίως όμως, τα καθηλωτικά κάδρα του Κούπερ, το συμπαγές σενάριο του εκλιπόντα Ντόναλντ Στιούαρτ, που θυμίζει κάτι από το κλασικό φιλμ του Τζον Φορντ «Η Αιχμάλωτος της Ερήμου» και, φυσικά, οι ερμηνείες τριών τεράστιων ηθοποιών σε τρεις συγκλονιστικούς ρόλους.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 22 Φεβρουαρίου από την ODEON.

Δείτε το τρέιλερ: