Ο Ογκνιέν Βράνιες είναι μια περίπτωση κεντρικού αμυντικού που ξεχωρίζει για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Ομως αυτά δεν είναι τα μοναδικά για τα οποία ο βόσνιος στόπερ έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του Βράνιες, οι «εκρήξεις» του στα αποδυτήρια, η κόντρα του με τον Μανόλο Χιμένεθ και τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε, πιέζοντας για τη μετακίνησή του στην Αντερλεχτ, έκαναν τον δυναμικό στόπερ στόχο έντονης κριτικής και οι σχέσεις του με την Ενωση έφτασαν σε οριακό σημείο.

Ωστόσο, η όλη κατάσταση εκτονώθηκε και δείχνει να έφτιαξε οριστικά από την Κυριακή. Οταν ο Βράνιες πρωταγωνίστησε στη νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης, σημειώνοντας τρία γκολ (όλα με το κεφάλι) και γράφοντας Ιστορία!

Ο βόσνιος στόπερ ήταν το πρόσωπο του αγώνα σε αυτό το 4-0 της Ενωσης επί των Ακριτών (το άλλο γκολ σημείωσε ο Μπακασέτας), αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να φωνάξει ρυθμικά το όνομά του για πρώτη φορά. Με τον ίδιο να ανταποδίδει το χειροκρότημα και μάλιστα να αφιερώνει το ένα από τα γκολ του στον Μανόλο Χιμένεθ. Τον οποίο αγκάλιασε στον πάγκο. Τελειώνοντας έτσι δημόσια και οριστικά τους όποιους ψιθύρους δικαιολογημένα υπήρξαν για τη σχέση του με τον προπονητή του.

Από το απόγευμα της Κυριακής ο Βράνιες ουσιαστικά «σφράγισε» την… επιστροφή του στην ΑΕΚ, καταγράφοντας παράλληλα ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον: έγινε ο πρώτος κεντρικός αμυντικός που σημειώνει χατ-τρικ στο ελληνικό πρωτάθλημα, δείχνοντας πως πέρα από τις πολλές λύσεις που μπορεί να δώσει στα μετόπισθεν με την ταχύτητα, το άλμα και τον δυναμισμό του έχει την ικανότητα να βοηθήσει και στο σκοράρισμα.

Στοιχεία που η ΑΕΚ θα στερηθεί πάντως στη ρεβάνς του 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου την Πέμπτη, αφού ο βόσνιος στόπερ συμπλήρωσε κάρτες στο παιχνίδι της Αθήνας και θα απουσιάσει από το ματς της Ουκρανίας. Κάτι που ισχύει και για τον Μάρκο Λιβάγια.

Χαμηλοί τόνοι

Μπορεί η εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη να ήταν εντυπωσιακή, με τους Κιτρινόμαυρους να σκοράρουν τέσσερις φορές πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ επιχείρησε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο ισπανός τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του στα αποδυτήρια, ζητώντας τους να ξεκουραστούν (χθες η ομάδα είχε ρεπό) και από σήμερα να στρέψουν την προσοχή τους μονάχα στον αγώνα της Πέμπτης με την Ντιναμό Κιέβου. Που σίγουρα είναι δύσκολος, όμως, όπως είπε και ο Χιμένεθ στους παίκτες του, είναι στο χέρι τους να τον φέρουν εκεί που θέλουν και στο φινάλε να πάρουν την πρόκριση.

Αρχίζουν τα έργα

Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να ξεκινήσει η διαδικασία της θεμελίωσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» να μπαίνει στο δεύτερο στάδιο. Οι άνθρωποι της εταιρείας Ερμωνάσσα έχουν προχωρήσει με την προετοιμασία του χώρου και πιθανότατα σήμερα θα βάλουν μπροστά τις εργασίες. Αλλωστε μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας για την ΜΠΕ της υπογειοποίησης, τα πάντα γύρω από το πρότζεκτ του γηπέδου της Ενωσης δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους για τα καλά. Με τον κόσμο της ΑΕΚ να ξεκινά σιγά σιγά την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έχει δρομολογηθεί.