Ο Αντόνιο Κόντε ξέρει καλά τι πρέπει να ευχηθεί ενόψει του αποψινού πρώτου αγώνα με την Μπαρτσελόνα για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τεχνικός της Τσέλσι χαρακτήρισε την καταλανική ομάδα μία από τις κορυφαίες στον κόσμο και μεταξύ των φαβορί για το τρόπαιο.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, να έχουμε τις καλύτερες κατά το δυνατόν επιλογές. Εχουν φανταστικά στοιχεία ως ομάδα με την μπάλα, ωστόσο μπορεί να εμφανίσουν αδυναμίες χωρίς αυτή, κάτι που εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε».

Αυτή ήταν η πρώτη επιθυμία του ιταλού τεχνικού. Η δεύτερη χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα:

«Ελπίζω να διατηρηθεί η παράδοση και να μη σκοράρει ο Μέσι. Είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και χρειάζεται ομαδική δουλειά στην προσπάθεια να τον περιορίσεις». Ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει σε οκτώ αναμετρήσεις με την Τσέλσι. Μάλιστα το 2012 (τελευταία φορά που συναντήθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ), στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε πέναλτι (δοκάρι) και η Τσέλσι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Κόντε γνωρίζει επίσης καλά ότι ο Μέσι είναι πάντα επικίνδυνος και δεν χρειάζεται να σκοράρει για να κάνει τη ζημιά. Αρκεί μία ασίστ.

Σημειώνουμε ότι με την πάσα στον Σουάρες για το πρώτο γκολ των Μπλαουγκράνα στο εκτός έδρας 2-0 επί της Εϊμπαρ έφτασε τις 147, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίτσελ που ήταν στην πρώτη θέση στις ασίστ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Κατοχή μπάλας και πίεση

Ο Μέσι θα βρει μπροστά του δύο παλιούς συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα. Φάμπρεγας και Πέδρο έχουν ακόμα συχνή επικοινωνία με πρώην συμπαίκτες τους στη Βαρκελώνη. «Θα είναι ένα παιχνίδι με έντονα συναισθήματα» σχολίασε ο Φάμπρεγας. Από την άλλη πλευρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξέρει καλά ότι το πρώτο μέλημα της Τσέλσι θα είναι η αμυντική προσήλωση με πίεση ώστε να μην αφήνουν ελεύθερους διαδρόμους. Παράλληλα έχει δει ότι οι πλάγιοι μπακ της αγγλικής ομάδας ανεβαίνουν συνεχώς στην επίθεση και έχει επιστήσει την προσοχή στους Σέρτζι Ρομπέρτο και Ζόρντι Αλμπα.

Το κλειδί για τον Βαλβέρδε είναι η κατοχή της μπάλας και η συνεχόμενη πίεση. Η Τσέλσι είχε μία ημέρα περισσότερη για ξεκούραση, καθώς αγωνίστηκε στο Κύπελλο Αγγλίας την Παρασκευή, ωστόσο ο Βαλβέρδε είδε και την αισιόδοξη πλευρά: «Το γεγονός ότι είχαμε μία εβδομάδα ξεκούρασης ήταν θετικό για εμάς».

Στο άλλο αποψινό παιχνίδι, η Μπάγερν υποδέχεται στην Αλιάντς Αρένα την Μπεσίκτας, η οποία έγινε η πρώτη τουρκική ομάδα που ήταν νικήτρια σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν την περίοδο 1997-98 στη φάση των ομίλων και η Μπάγερν νίκησε και στα δύο ματς με 2-0.