Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το φάρμακο παραμένει φαρμάκι για την πλειοψηφία του λαού μας, από την πλευρά του κόστους, σημείωσε σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Νίκος Σοφιανός.

Το μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι πίσω από το σκάνδαλο βρίσκεται ο πόλεμος των πολυεθνικών του κλάδου για τα μερίδια της αγοράς και την προώθηση των προϊόντων τους.

«Ως ΚΚΕ επιμένουμε ότι η ουσία αυτής της σκανδαλολογίας είναι η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματική λειτουργία και τον ρόλο των πολυεθνικών στον χώρο της υγείας, με μόνιμο θύμα την πλειοψηφία του λαού μας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν πρέπει να αλλάξει η ατζέντα με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς υπάρχουν κρίσιμα θέματα, όπως η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, η ονομασία της πΓΔΜ, η εφαρμογή του Μνημονίου κ.α.

Γι' αυτό το λόγο, κατέληξε ο κ. Σοφιανός, το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την προσεχή Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, ενώ καλεί τον λαό σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα στις 27 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από