Οι ρωσικές απώλειες από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν στην Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ντέιρ Ελ Ζορ , οι δυνάμεις της συμμαχίας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου, εξακολουθούν να απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι στον εν λόγω βομβαρδισμό σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν στρατιωτικοί και πως τα δημοσιεύματα περί δεκάδων ή εκατοντάδων νεκρών ανήκουν στο «κλασικό είδος παραπληροφόρησης». Παράλληλα η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα , τόνισε ότι «υπάρχουν τραυματίες, αλλά όλα αυτά απαιτούν επαλήθευση και πρωτίστως της υπηκοότητας τους, αν είναι δηλαδή όλοι πολίτες της Ρωσίας ή άλλων χωρών»

Το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, μεταδίδει ότι την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι, που εργάζονταν στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που έχει σχέση με το Κρεμλίνο. Ρώσος στρατιωτικός γιατρός δήλωσε στο πρακτορείο ότι περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ πηγή προσκείμενη στους μαχητές δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 80.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν άλλες πέντε πηγές, που γνωρίζουν επίσης το ζήτημα, τις τελευταίες μέρες τραυματίες μεταφέρθηκαν από τη Συρία σε τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσοκομείων αυτών είναι το Τρίτο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Βισνέφσκι στο Κραναγκόρσκ, το νοσοκομείο Μπουρντένκο στην Μόσχα και το νοσοκομείο της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας στην Αγία Πετρούπολη.

Στρατιωτικός γιατρός που εργάζεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας, ο οποίος συμμετείχε στην θεραπεία των τραυματιών που ήρθαν από την Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι το Σάββατο το βράδυ στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται υπήρχαν περισσότεροι από 50 τέτοιοι τραυματίες από τους οποίους περίπου το 30% ήταν βαριά τραυματίες.

Γιατρός που τήρησε την ανωνυμία του, επειδή του απαγορεύεται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τα θύματα, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία αεροπλάνα με τραυματίες έφθασαν στην Μόσχα την περασμένη Παρασκευή και το πρωί της Δευτέρας. Ο ίδιος δήλωσε ότι τους μετέφεραν σε ειδικά εξοπλισμένα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μπορεί να φιλοξενήσει δύο ή τρεις μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετήσουν βαριά τραυματίες και μερικές δεκάδες ελαφριά τραυματίες.

Το πρακτορείο Ρόιτερς, μεταδίδει ότι ασθενείς του νοσοκομείου Μπουρντένκο της Μόσχας, ανέφεραν σε δημοσιογράφο του πρακτορείου, ο οποίος επιχείρησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο την Τετάρτη, ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τραυματίες από την Συρία. Στο νοσοκομείο που βρίσκεται στο Κρανσαγκόρσκ και στην Μπαλασίχα δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δημοσιογράφο του πρακτορείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από