Εν μέσω τεταμένου κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση κοντά στον Έβρο ποταμό στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης που αφορούσε τη διάβαση του ποταμού και την κατάληψη εδαφών στην απέναντι όχθη αυτού.

Στο πλαίσιο της εν λόγω άσκησης, που καλύφθηκε ειδησεογραφικά από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με εντυπωσιακό τρόπο και την απαραίτητη μουσική συνοδεία, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού διασχίζουν αθόρυβα το ποτάμι και καταλαμβάνουν προκαθορισμένες θέσεις στην απέναντι όχθη, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα για την άφιξη ενισχύσεων και τη μεταφορά αμφιβίων οχημάτων στην περιοχή διεξαγωγής της επιχείρησης.

Το σκηνικό συμπληρώνει η διάβαση του ποταμού από τεθωρακισμένα και τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα με τη βοήθεια πλωτών γεφυρών του Τουρκικού Μηχανικού.

Μολονότι δε γίνεται καμία αναφορά στον Έβρο ή την ελληνική επικράτεια εν γένει, είναι λογικό να προκαλούνται ανησυχητικοί συνειρμοί, δεδομένου του πρόσφατου περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, αλλά και των εμπρηστικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών από τουρκικής πλευράς.