Η ΑΕΚ ρίχνεται σήμερα ξανά στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ, αντιμετωπίζοντας στις 22.05 στο ΟΑΚΑ την Ντιναμό Κιέβου, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των 32 της διοργάνωσης. Η Ενωση θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, στοχεύοντας κυρίως στο να μην αφήσει την ουκρανική ομάδα να σκοράρει.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη διατήρηση του σχήματος που είδαμε στα πρόσφατα παιχνίδια της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με την Ενωση δηλαδή να παρατάσσεται με τετράδα στην άμυνα, που θα της δίνει τη δυνατότητα να έχει δύο παίκτες σε κάθε πλευρά. Μιας και η Ντιναμό αναπτύσσεται κυρίως από τα άκρα και εκεί δείχνει πιο επικίνδυνη.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Μπακάκης αναμένεται να αγωνιστεί αριστερά, ο Γκάλο δεξιά και μπροστά από τον Μπάρκα (δεν μπορεί να αποκλειστεί και η επιλογή του Τσιντώτα) οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, δεξιά θα βρεθεί ο Χριστοδουλόπουλος, αριστερά ο Μπακασέτας και πίσω από τον Αραούχο ο Λιβάγια –ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα της έκπληξης, με τη χρησιμοποίηση ενός εκ των Κλωναρίδη, Γιακουμάκη, που μπορούν να προσδώσουν διαφορετικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Βεβαίως, στο μυαλό του Χιμένεθ υπάρχει και η επιλογή του 3-5-2 που είχε εφαρμόσει στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο σε αυτό το σενάριο προκύπτει ζήτημα για τη θέση του αριστερού μπακ-χαφ, ελλείψει του τραυματία Λόπες και του μη δηλωμένου στην UEFA Χουλτ. Γι’ αυτό και ο σχηματισμός με τετράδα στην άμυνα φαντάζει ως ο επικρατέστερος για το αποψινό παιχνίδι. Κάτι πάντως που μέχρι και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ΑΕΚ χθες το απόγευμα παρέμενε ανοικτό.

Εκτός ο Μασούντ

Ο Σοτζέι Μασούντ δεν θα ενισχύσει την ΑΕΚ στο αποψινό ματς, καθώς ο ιρανός άσος ταλαιπωρείται από γρίπη που τον έχει καταβάλει σημαντικά. Ετσι, επιλέχθηκε να μείνει τελικά εκτός αποστολής, στην οποία επιστρέφει έπειτα από καιρό ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Αναλυτικά οι 18 παίκτες που επέλεξε ο τεχνικός της Ενωσης: Τσιντώτας, Μπάρκας, Μπακάκης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάγια, Γιακουμάκης, Αραούχο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτήρισε «τελικό» το αποψινό ματς της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου, τονίζοντας μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ότι η Ενωση πρέπει να πιέσει τους Ουκρανούς από το πρώτο λεπτό, ώστε να μην τους δώσει το δικαίωμα να αναπτυχθούν. Ο ισπανός τεχνικός υπογράμμισε επίσης ότι το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η ΑΕΚ στο παιχνίδι είναι να μη δεχθεί γκολ. Καθώς σε αυτό το σενάριο, τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς μπορεί να αλλάξουν σημαντικά.

Πάντως, στον αγώνα με την ουκρανική ομάδα η ΑΕΚ θα έχει δυναμική στήριξη από τον κόσμο της, που αναμένεται να προσέλθει μαζικά στο ΟΑΚΑ. Μέχρι και χθες η προπώληση των εισιτηρίων είχε πλησιάσει τις 30.000, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως το βράδυ στο Στάδιο θα βρεθούν περισσότεροι από 40.000 φίλοι της Ενωσης. Δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα που θα θυμίζει αρκετά εκείνη στο φετινό παιχνίδι με τη Μίλαν για τη φάση των ομίλων.