Στο AEL FC Arena θα μπορούσε να ακούγεται από τα μεγάφωνα «Το ζεϊμπέκικο του αρχάγγελου». Εννιά παίκτες από χώρες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έχει στο ρόστερ της η Λάρισα, οπότε ταιριάζει το «μοναδική και σπάνια γυρνάς μες στα Βαλκάνια» (στίχοι Φίλιππος Γράψας, μουσική Μάριος Τόκας).

Στη Λιβαδειά, από την άλλη, μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν το «Αφρική, σου τραγουδάω, με της άνοιξης το στόμα, να τη η λευτεριά σιμά σου, μα δεν άστραψεν ακόμα» (στίχοι Φώντας Λάδης, μουσική Θάνος Μικρούτσικος). Στην περίπτωση των Βοιωτών, εννιά ξένοι έλκουν την καταγωγή τους από την αφρικανική ήπειρο, κι ας εμφανίζονται οι πέντε εξ αυτών με κοινοτικά διαβατήρια.

Ως Γάλλοι αγωνίζονται οι Ντέβις Ρότζερς Επασί (Καμερούν, τερματοφύλακας), Μόιζε Αντιλέχου (Μπενίν, στόπερ), Σαχίρ Μπελγκαζουανί (Μαρόκο, winger) και Μοχάμεντ Γιουσούφ (Κομόρες, winger). Επίσης, ο Ζορντάο Ντιόγκο (αριστερό μπακ) είναι δηλωμένος ως Πορτογάλος, αλλά έχει συμμετοχές με την Εθνική Σάο Τομέ και Πρίνσιπε (δύο νησιά που συνθέτουν τη μικρότερη χώρα της Αφρικής).

Παράλληλα, ως βέροι Αφρικανοί μετέχουν στη Σούπερ Λίγκα οι Νουάνκο Ομπιόρα (Νιγηρία, αμυντικό χαφ – στόπερ), Ιμπραχίμα Νιασέ (Σενεγάλη, αμυντικό χαφ – στόπερ), Σουλεϊμάν Σαβαντόγκο (Μπουρκίνα Φάσο, winger) και Τόνι Σίλβα (Γουινέα – Μπισάου, winger). Ο τελευταίος, πάντως, είναι πλέον περιθωριοποιημένος. Το γυαλί στη σχέση του με τον Λεβαδειακό θρυμματίστηκε, όταν κατέθεσε προσφυγή κατά της ΠΑΕ (η οποία ωστόσο απορρίφθηκε) διεκδικώντας την ελευθερία του…

Η Λάρισα, πάλι, έχει επενδύσει στη μεγάλη των Πλάβι σχολή. Οι Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς (επιτελικός μέσος που μπορεί να παίξει και στα άκρα), Μίλος Ντέλετιτς (winger), Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς (στόπερ), Μάρκο Γιοβάνοβιτς (στόπερ) και Νεμάνια Μλαντένοβιτς (winger) έχουν σερβική υπηκοότητα. Κροάτες είναι οι Νίκολα Ζίζιτς (στόπερ), Αντναν Αγκάνοβιτς (winger), Σάντι Κρίζμαν (επιθετικός), ενώ ο τερματοφύλακας Μλάντεν Μπόζοβιτς έχει 42 συμμετοχές με την Εθνική Μαυροβουνίου.

Το βαλκανικό στοιχείο μάλιστα της ΑΕΛ ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν συνυπολογιστεί και ο Βούλγαρος Χρίστοφορ Χούμπτσεβ (αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και στόπερ).