Αν για τη Μάντσεστερ Σίτι το ταξίδι στη Βασιλεία αποδείχθηκε μία ευχάριστη διαμονή (4-0), για την Τότεναμ η παρουσία της στο Τορίνο (2-2 με Γιουβέντους) έδειξε ότι αξίζει να εμφανίζεται στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο συνήλθε γρήγορα από το ξάφνιασμα, κοίταξε στα μάτια τη Γηραιά Κυρία υπνωτίζοντάς την και κυριαρχώντας σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του ματς έκανε την ανατροπή και θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο δεύτερο ματς, στις 7 Μαρτίου, στο Γουέμπλεϊ.

Τα δύο γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν (στα 78» και στο 9′ με πέναλτι) δεν ήταν αρκετά για τη Γιουβέντους, που έδωσε χώρο στην αγγλική ομάδα, χάνοντας όμως παράλληλα τη μεσαία γραμμή. Ο Μπουφόν είπε δύο φορές «όχι» στον Χάρι Κέιν, ο χαρισματικός άγγλος φορ όμως τον νίκησε στην τρίτη προσπάθεια βάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι (35′) –ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 9 γκολ στα 9 πρώτα παιχνίδια στη διοργάνωση. Ο Ιγκουαΐν ήθελε χατ-τρικ αλλά αποδείχθηκε μοιραίος, «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Εκτός από τον Κέιν όμως η Τότεναμ έχει και τον Κρίστιαν Ερικσεν. Ο Δανός έκανε την ισοφάριση (απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72′), κερνώντας τους συμπαίκτες του για τη σημερινή 26η επέτειο των γενεθλίων του. «Θα έχουμε σίγουρα ευκαιρίες και στο Γουέμπλεϊ. Ο τρόπος με τον οποίο πήραμε αυτό το αποτέλεσμα μας γεμίζει αυτοπεποίθηση» είπε ο Ερικσεν.

Εκδρομή…

Οσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, πέρασε από τη Βασιλεία με κεκτημένη ταχύτητα από την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έδωσε άλλη μία ασίστ (τη 19η φετινή) για να ανοίξει το σκορ ο Γκιντογκάν (14′) και ακολούθησαν τα γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα (18′), Αγουέρο (23′) για το 3-0 του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος, ο Γκιντογκάν απλώς διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και άρχισε να σκέπτεται ποιον αντίπαλο θα ήθελε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.