Στα παιδικά του χρόνια στο Καμποχώρι του Δήμου Αλεξάνδρειας (στον Νομό Ημαθίας) ο Θοδωρής Βασιλακάκης ήταν γνωστός για τα ερυθρόλευκα ποδοσφαιρικά του φρονήματα.

Ως επαγγελματίας παίκτης κατάφερε να… σκοτώσει μέσα του τον οπαδό, αλλά –όλως τυχαίως –τα περισσότερα γκολ της καριέρας του έχουν επιτευχθεί κατά του Παναθηναϊκού (4)! Εμελλε, πάντως, λίγο πριν από τα 30ά του γενέθλια να πληγώσει και την πρώτη του αγάπη, σκοράροντας κατά του Ολυμπιακού με τη φανέλα του Ατρομήτου στο προχθεσινό 2-2 στο Περιστέρι. Το πρώτο «φτερούγισμα», πάντως, έγινε στο Β’ Τοπικό με την Ακαδημία Βέροιας. Τότε που τον εντόπισαν οι κεραίες του Γιώργου Κυκερίδη. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βέροια κύκλωσε το ονοματεπώνυμό του και ύστερα από μία σεζόν στην α’ ερασιτεχνική κατηγορία κίνησε τις διαδικασίες για να τον «καπαρώσει». Οπερ και εγένετο. Η «βασίλισσα» τον παραχώρησε δανεικό για έναν χρόνο στην Ενωση Αποστόλου Παύλου στηn Δ’ Εθνική και εν συνεχεία τον ενέταξε στις ακαδημίες της. Ο προπονητής που τον πρωτοσύστησε στη Σούπερ Λίγκα ήταν ο Γιάννης Μαnτζουράκης, το δεύτερο μισό της σεζόν 2007-08.

Η συνέχεια, γνωστή. Ο Βασιλακάκης μεταπήδησε στην Ξάνθη και μακροημέρευσε στα Πηγάδια. Σε αυτό το διάστημα φλέρταρε πολλάκις με τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ουδείς πέρασε στο παρασύνθημα. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Κυκερίδης –που τον ανακάλυψε –δηλώνει ότι «είναι ο πιο αδικημένος έλληνας ποδοσφαιριστής. Δυστυχώς, η Ελλάδα νοσεί στο θέμα του σκάουτινγκ. Θα έπρεπε να παίζει σε μία από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας».

Παρεμπιπτόντως, ο Γιώργος Κυκερίδης ως υπηρεσιακός κόουτς της Βέροιας είχε χρησιμοποιήσει τον Βασιλακάκη σε θέση κρυφού επιθετικού πριν από τον Ράζβαν Λουτσέσκου (στην Ξάνθη) και τον Νταμίρ Κάναντι (στον Ατρόμητο). Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, πάντως, τα πέρασε μετά ως 8άρι.

Οταν καθιερώθηκε ως κρυφός επιθετικός επί Λουτσέσκου, άρχισε να προσφέρει υλικό για χάιλαϊτ (όπως το ψαλιδάκι στο 1-3 επί του Πλατανιά ή τα βολέ κατά του Παναθηναϊκού) και σχημάτιζε μισή καρδιά προς τιμήν της αγαπημένης του Καίτης. Εν τω μεταξύ, ο δεσμός επισημοποιήθηκε (πολιτικός γάμος) τον περασμένο Δεκέμβριο με τις ευλογίες του αντιδημάρχου Περιστερίου και προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος Βασίλη Μπέτση.