Μία ακόμη εισβολή μετρά στο ενεργητικό του ο Ρουβίκωνας, ωστόσο αυτή τη φορά έγιναν προσαγωγές. Περίπου 20 άτομα προσήχθησαν χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν εισβάλει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Υπουργάρα, σταμάτα, τώρα μιλάμε εμείς» είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Οικονομικών, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το βήμα.

Η έφοδος προκάλεσε αναστάτωση σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα αργά το απόγευμα συμμετέχοντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσακαλώτος είχε ήδη ξεκινήσει την ομιλία του. Οι νεαροί, οι οποίοι όπως φαίνεται μπήκαν σταδιακά στο κτίριο για να μην κινήσουν υποψίες, κατά την έφοδό τους στον έκτο όροφο του ΕΒΕΑ είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Φώναζαν συνέχεια συνθήματα κατά του υπουργού και της κυβέρνησης, ενώ στα τρικάκια που πέταξαν στην αίθουσα αναγραφόταν το σύνθημα  «Με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία».

Το κτίριο περικυκλώθηκε αμέσως από αστυνομικούς, οι οποίοι εγκλώβισαν την ομάδα στην είσοδο. Ακολούθησαν περίπου 20 προσαγωγές. Μετά την απομάκρυνση των νεαρών η εκδήλωση συνεχίστηκε. Ο Τσακαλώτος, μάλιστα, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του καθ’ όλο το επεισόδιο, είπε: «Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος με τους συντρόφους, τώρα μπορώ να συνεχίσω την ομιλία μου».

«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ». Με μια μακροσκελή διαδικτυακή ανάρτηση, ο Ρουβίκωνας αναφέρθηκε στους λόγους της εφόδου. Στο κείμενο γίνεται  εφ’ όλης της ύλης αναφορά στα δέκα χρόνια της κρίσης με ιδιαίτερη αιχμή την οικονομική πολιτική την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι να λειτουργήσει ως αμορτισέρ που θα απορροφήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Με μια ειρωνική απάντηση η ΝΔ άφησε αιχμές για τη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Ρουβίκωνα, σχολιάζοντας τις προσαγωγές: «Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν «ακτιβισμό» του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος. Σε ανάλογες «ακτιβιστικές ενέργειες» στη Βουλή, σε πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση. Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση.