Το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Νοσατέλ (CIES) ασφαλώς κοίταξε το ημερολόγιο πριν ανακοινώσει τα ευρήματά του για τους συλλόγους που έχουν δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα για τη δημιουργία των ρόστερ τους.

Η ανακοίνωση της σχετικής λίστας έγινε μία ημέρα πριν από την επανέναρξη των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδηλώνοντας (ξανά) πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από μια μπάλα που κυλά στο χορτάρι: είναι μια τεράστια επιχείρηση.

Η Μάντσεστερ Σίτι που αντιμετωπίζει απόψε τη Βασιλεία στην Ελβετία, στις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον σύλλογο στον κόσμο για τη δημιουργία του εντυπωσιακού της ρόστερ: 878 εκατ. ευρώ το κόστος, έναντι 805 εκατ. ευρώ της Παρί Σεν Ζερμέν που αντιμετωπίζει αύριο τη Ρεάλ των 497 εκατ. ευρώ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Το «φαρμάκι» της Κυρίας

Η Γιουβέντους που υποδέχεται απόψε την Τότεναμ χρειάστηκε 448 εκατ. ευρώ για να ντύσει στα ασπρόμαυρα τους παίκτες που διαθέτει, 90 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα διέθεσαν τα Σπιρούνια.

Παρά το γεγονός ότι η Γηραιά Κυρία έχει αρνητική παράδοση με αντιπάλους αγγλικές ομάδες –πέντε αποκλεισμούς σε αντίστοιχες νοκάουτ αναμετρήσεις -, θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μεγάλη απώλεια για την ιταλική ομάδα θεωρείται η απουσία του Ματουιντί. Ενός παίκτη πάνω στον οποίο στήριξε ο Μαξ Αλέγκρι το νέο αγωνιστικό του πλάνο αναστρέφοντας την κακή εικόνα που είχε η ομάδα του στην αρχή της σεζόν.

«Αυτή η Γιουβέντους είναι διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ξεκινήσαμε με ένα συγκεκριμένο σύστημα τακτικής, τώρα χρησιμοποιούμε άλλο και μετά θα αλλάξουμε ξανά για να επιτεθούμε. Δεν υπάρχει μυστικό στην επιτυχία μας. Απλά διαθέτουμε παίκτες με σωστές αρχές που θέλουν να νικούν» υπογράμμισε ο Αλέγκρι.

Η Τότεναμ ταξίδεψε στο Τορίνο έχοντας στις αποσκευές της το αήττητο στους ομίλους και το παράσημο ότι άφησε δεύτερη τη Ρεάλ Μαδρίτης, στέλνοντάς την απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το πιο καυτό πιστόλι των γηπέδων αυτή τη στιγμή, ο Χάρι Κέιν, προκαλεί πονοκεφάλους στους Ιταλούς. «Ο Κέιν είναι καλός στον αέρα, γρήγορος, έχει δυνατό σουτ, μπορεί να χτυπήσει μόνο με μία μπαλιά και ξέρει να ντριμπλάρει» λέει ο γερμανός μέσος της Γιούβε Σάμι Κεντίρα, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο του πως έχει βγει ακτινογραφία ο ταλαντούχος άγγλος επιθετικός.

Ο Κέιν δεν κρύφτηκε. «Πιστεύω πως βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή μου. Ξέρουμε πως η Γιούβε έχει καλή άμυνα και έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, αλλά εμείς τα καταφέρνουμε καλά στην επίθεση και ελπίζω να πετύχουμε γκολ».