Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της 5ης Μαρτίου θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, το μέλλον του MEGA.

Εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ από το ΕΣΡ, από την οποία θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου η εταιρεία ενημέρωσε με υπόμνημα για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR, ANT1 στις 2 Μαρτίου.

Παράλληλα, σήμερα προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τις έξι άδειες

Οι αρμόδιες ομάδες του ΕΣΡ εργάζονται εντατικά για τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών των έξι ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για μια τηλεοπτική άδεια. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για την 7η άδεια, η οποία εκκρεμεί, αυτή θα εκπέσει με τις θεματικές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από