Δύο από τα παιδιά του ροκερ Τζόνι Χαλιντέι, ο 51 ετών Νταβίντ Χαλιντέι και η 34χρονη Λορά Σμετ θα προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα τους, με την οποία αφήνει το σύνολο της περιουσίας του και το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων αποκλειστικά στη σύζυγό του, την Λετισιά.

Η Λορά Σμετ ζήτησε από τους δικηγόρους της να «προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες» για να προσβάλουν τη διαθήκη του πατέρα της Ζαν-Φιλίπ-Λεό Σμετ. Ο Νταβίντ Χαλιντέι συναινεί σε αυτή τη διαδικασία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Ζαν Βέιλ.

«Η Λορά Σμετ ανακάλυψε με κατάπληξη και θλίψη τη διαθήκη του πατέρα της Τζόνι Χαλιντέι, σύμφωνα με την οποία όλη η περιουσία του και όλα τα πνευματικά του δικαιώματα θα μεταβιβαστούν αποκλειστικά και μόνο στη σύζυγό του, την Λετισιά, βάσει της νομοθεσίας της Καλιφόρνιας», αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων της.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι συγκεκριμένες διατάξεις της διαθήκης «παραβιάζουν εμφανώς τις απαιτήσεις του γαλλικού δικαίου».

«Η διαθήκη αυτή προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση θανάτου της συζύγου, το σύνολο της περιουσίας και των δικαιωμάτων του Ζαν-Φιλίπ Σμετ θα μοιραστεί κατά ίσα μέρη αποκλειστικά στις δύο κόρες τους, Τζέιντ και Τζόι.

Αν ήταν έτσι, ο πατέρας της Λορά δεν θα της είχε αφήσει τίποτε: ούτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε δικαιώματα επί του καλλιτεχνικού του έργου, ούτε ενθύμιο -μια κιθάρα, μια μηχανή και ούτε καν το εξώφυλλο του δίσκου με το τραγούδι Laura που της αφιέρωσε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Αμφισβητώντας τη διαθήκη αυτή, η Λορά ανέθεσε στους δικηγόρους της «να προασπίσουν τα συμφέροντά της και να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες που θα επιτρέπουν τη διαφύλαξη του έργου του πατέρα της».

Ο μεγαλύτερος σταρ της γαλλικής ροκ πέθανε σε ηλικία 74 ετών στις 6 Δεκεμβρίου 2017 από επιπλοκές του καρκίνου. Ήταν παντρεμένος επί 21 χρόνια με τη Λετισιά. Ο Τζόνι Χαλιντέι απέκτησε τέσσερα παιδιά: ο Νταβίντ είναι ο πρωτότοκος, από τον γάμο του με τη Σιλβί Βαρτάν, η Λορά Σμετ είναι ο καρπός της σχέσης του με τη Ναταλί Μπάιγ, οι δύο μικρότερες κόρες του- η 13χρονη Τζέιντ και η 9χρονη Τζόι-- υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου γάμου του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από