Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Λέοντα στη Μόστρα της Bενετίας πέρυσι για τη «Μορφή του Νερού», θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 75ης διοργάνωσης του κινηματογραφικού φεστιβάλ που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι διοργανωτές.

Η απόφαση ελήφθη από το συμβούλιο διοίκησης της Μπιενάλε της Βενετίας, της οποίας η Μόστρα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, έπειτα από πρόταση του διευθυντή του φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του φεστιβάλ.

«Το να είμαι πρόεδρος της Μόστρας είναι μια τεράστια τιμή και μια ευθύνη που αποδέχομαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, 53 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Μόστρα της Βενετίας είναι ένα παράθυρο στον παγκόσμιο κινηματογράφο και μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη δύναμη και τη σημασία της για τον πολιτισμό», πρόσθεσε.

Για τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, «ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι η γενναιοδωρία προσωποποιημένη, η αγάπη για τον κινηματογράφο που δεν κοιτάζει μόνο προς το παρελθόν, το πάθος για τον κινηματογράφο που μπορεί ταυτόχρονα να συγκινεί και να σε κάνει να σκέπτεσαι».

Η 75η Μόστρα της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί στο διάσημο νησάκι Λίντο από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.