Ο ένας από τους δέκα «τελικούς» του Απόλλωνα μέχρι το τέλος της σεζόν, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, πέρασε χωρίς το αποτέλεσμα να θεωρείται θετικό για την Ελαφρά Ταξιαρχία. Η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στη Ριζούπολη (1-1) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία για την ομάδα του Παράσχου, αντιθέτως ο Λεβαδειακός μπορεί να χαμογελάει.

Ο Απόλλωνας είχε καλύτερα πατήματα και κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησε να πιέσει τον Λεβαδειακό, κάτι που δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος, όπου τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. Σκόρερ για την ομάδα της Ριζούπολης δεν ήταν κάποιος επιθετικός, αλλά ένας στόπερ. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο οποίος λειτούργησε σαν σέντερ φορ στο 54′ (με εξαιρετικό τελείωμα) ανοίγοντας το σκορ για τον Απόλλωνα.

Ο Λεβαδειακός βρήκε πάντως τον τρόπο να απαντήσει και μάλιστα σε χρονικό σημείο που ο Απόλλωνας φαινόταν να ελέγχει το ματς. Οι Βοιωτοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 67′ με εξαιρετικό πλασέ του Γιακουμάκη από το ύψος της περιοχής και κατάφεραν να κρατήσουν την ισοπαλία.

Διαιτητικό αλαλούμ

Στο 73′ έγινε η φάση του ματς, με τον Λεονάρντο να κάνει φάουλ στον Ανιέτε και να δέχεται κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη). Ο διαιτητής Θάνος όμως συμβουλεύτηκε τον τέταρτο διαιτητή Αγγελο Ζαραβίνο και ανακάλεσε την αποβολή, δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον Αντιλέχου. Ωστόσο από το ριπλέι φαίνεται πως ο Λεονάρντο είναι αυτός που έχει κάνει το φάουλ. Μια ακόμα διαιτητική απόφαση που τα κάνει θάλασσα, σε μια χρονιά που τα διαιτητικά λάθη είναι πάρα πολλά. Ο Απόλλωνας μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 88′, σε μονομαχία του Καστιγέχος με τον Ζαραδούκα, όταν ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο Θάνος είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Απόλλωνας: Τσόβιτς, Στάθης, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Κοντοές, Παπάζογλου, Κονέ (87′ Τσουκαλάς), Αλμπάνης, Ντεβέσα (46′ Ανιέτε), Ναδάλες (71′ Αλίβοντιτς), Καστιγέχος.

Λεβαδειακός: Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Ντιόγκο (27′ Ζαραδούκας), Νιάς (59′ Μπελγκαζουανί), Μητρόπουλος, Νουάνκο, Καθάριος (71′ Καραχάλιος), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι.