Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή του Μανόλο Χιμένεθ για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν η χρησιμοποίηση των Μπακάκη και Γκάλο στη δεξιά πτέρυγα. Με τον πρώτο σε ρόλο μπακ και τον δεύτερο ως εξτρέμ. Το παραπάνω δίδυμο το είδαμε για πρώτη φορά στην ΑΕΚ. Μιας και στο παρελθόν, οι δύο παίκτες συνέθεταν τη δεξιά πτέρυγα του Παναιτωλικού με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Ισως η συγκεκριμένη επιλογή να άργησε να εφαρμοστεί στην ΑΕΚ, ειδικά ελλείψει πολλών επιλογών στα άκρα των Κιτρινόμαυρων. Οπως φάνηκε και χθες στο παιχνίδι με τους Αρκάδες, αυτό το «τρικ» του Χιμένεθ λειτούργησε εξαιρετικά. Με τον Γκάλο (που στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα μεταφέρθηκε στον άξονα) να καταγράφει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Μπακάκη απλώς να θυμίζει ποια είναι η φυσική του θέση και τι μπορεί να προσφέρει αγωνιζόμενος εκεί.

Αυτό το δίδυμο της δεξιάς πτέρυγας ήταν ένας από τους λόγους της πολύ καλής εμφάνισης που κατέγραψε χθες η ΑΕΚ. Η οποία έκανε πιθανότατα το πιο παραγωγικό παιχνίδι της φέτος σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία κλασικών φάσεων. Κι ας έληξε το ματς μόνο 1-0. Αν υπήρχε ένα στοιχείο στο παιχνίδι της ΑΕΚ που προβλημάτιζε συνολικά στη σεζόν, αυτό ήταν το παραπάνω. Χθες, φάνηκε να έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το ζητούμενο πλέον για την Ενωση είναι να δώσει συνέχεια στη χθεσινή εικόνα της. Γιατί έτσι, τα γκολ είναι δεδομένο ότι θα έρθουν.