Η ΑΕΚ έχασε τα… άχαστα, τελικά όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Αστέρα με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου.

Η ΑΕΚ μπήκε χθες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με έναν και μόνο στόχο: τη νίκη και την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά. Κάτι που οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τελικά κατάφεραν να πετύχουν. Με αρκετό άγχος και χάρη στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που ήρθε και πάλι από τον πάγκο για να δώσει τη λύση, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Ενα σκορ που αδικεί την Ενωση, η οποία ήταν παραγωγική, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια με τον Αραούχο και θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη πιο εύκολα. Αν δεν υπήρχε και ο εξαιρετικός Αθανασιάδης, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Εστω και έτσι όμως κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και από χθες το βράδυ να βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας σήμερα το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα.

Φρεσκάρισμα

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να αλλάξει αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του μετά και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Δίνοντας μεταξύ άλλων φανέλα βασικού στον Νίκλας Χουλτ, που τα πήγε εξαιρετικά, παίρνοντας στο φινάλε και το βραβείο του MVP της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ παρά τις αρκετές αλλαγές παρουσιάστηκε αποφασισμένη και με διάθεση να ψάξει από νωρίς για το γκολ.

Μόλις στο 1′ ο Αραούχο αστόχησε με το κεφάλι από πολύ καλή θέση, ενώ στο 13′ ο αργεντινός φορ στην προσπάθειά του να πιστωθεί το γκολ, σε μια φάση που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα του Αστέρα έπειτα από τη σέντρα του Μασούντ και την προβολή του Τριανταφυλλόπουλου, την έστειλε στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα η ΑΕΚ ήταν μεν δραστήρια, ωστόσο δυσκολευόταν στην τελική προσπάθεια.

Ο Χιμένεθ δεν άργησε να παρέμβει στο ματς και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Κονέ και Λιβάγια, αντί των Γαλανόπουλου και Μπακασέτα. Ωστόσο, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Κονέ υπέστη θλάση και έτσι κλήθηκε από τον πάγκο ο Χριστοδουλόπουλος. Που έμελλε να γίνει ξανά ο άνθρωπος του αγώνα!

Ο διεθνής μέσος είδε την μπάλα έπειτα από προσπάθειά του να σταματά στο χέρι του Σελίν, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι, και αναλαμβάνοντας την εκτέλεση έκανε το 1-0 στο 61′! Ο Αστέρας επιχείρησε να αντιδράσει και είχε μια καλή στιγμή με τον Μανιά στο 67′, όχι όμως κάτι περισσότερο. Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν κατέβασε στροφές, έχοντας πλέον φουλ επιθετικό πλάνο στο γήπεδο κυνήγησε το δεύτερο γκολ, όμως και πάλι οι προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων σταματούσαν είτε στον Αθανασιάδη, είτε στο δοκάρι. Το οποίο σημάδεψε ξανά ο Αραούχο στο 80′!

Η Ενωση καρδιοχτύπησε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όπου πλέον το ματς είχε αποκτήσει έναν «ροκ» ρυθμό και η μπάλα μεταφερόταν ακαριαία από τη μια περιοχή στην άλλη, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε. Με τους Κιτρινόμαυρους να φτάνουν έτσι σε ένα «τρίποντο» τεράστιας σημασίας και να επιστρέφουν ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46′ Κονέ, 57′ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46′ Λιβάγια), Αραούχο.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87′ Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77′ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55′ Σελίν), Μανιάς.