Ο 300ός αγώνας του Λιονέλ Μέσι στο Καμπ Νου δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη για τον ίδιο και την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί υποχρεώθηκαν σε δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία, αυτήν τη φορά από τη Χετάφε (0-0), καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ στο γήπεδό τους για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016. Ετσι, οι Μπλαουγκράνα επέτρεψαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε με το γνωστό πια 1-0 τη Μάλαγα να τους πλησιάσει στους επτά βαθμούς. Το μόνο θετικό για την Μπάρτσα ήταν το εντυπωσιακό ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντος Γέρι Μίνα στην καρδιά της άμυνάς της.

Στην Ισπανία, ωστόσο, η αγωνιστική περνά σε δεύτερο πλάνο λόγω του εχθρού προ των πυλών του Σαντιάγο Μπερναμπέου, της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ρεάλ επέστρεψε στην κανονικότητα με νίκη επί της Σοσιεδάδ με 5-2, που συνοδεύτηκε από χατ τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο CR7 έφτασε ήδη τα 23 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, όταν πέρυσι την ίδια ημέρα είχε στο ενεργητικό του 21 γκολ.

Βραζιλιάνικος εφιάλτης

Στο «παλάτι» τα πάντα κινούνται στους ρυθμούς του μεγάλου αγώνα της Τετάρτης με την Παρί, αφού όπως παραδέχονται ο Ζιντάν και οι παίκτες του από το αποτέλεσμά του θα κριθεί η χρονιά.

«Ρίξαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο. Θα σας έλεγα ψέματα αν υποστήριζα πως δεν σκεφτόμασταν την Παρί. Παίζουμε τη χρονιά μας. Ο στόχος στο ματς με τη Σοσιεδάδ ήταν να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και τον πετύχαμε» υπογράμμισε ο αρχηγός των Μερένχες Σέρχιο Ράμος.

Ο Ζιζού δήλωσε ευχαριστημένος με όσα είδε από τους παίκτες του και αποκάλυψε πως έχει καταλήξει στους ένδεκα με τους οποίους θα ξεκινήσει εναντίον της Παρί.

Η παρουσία του Νεϊμάρ στην Παρί αποτελεί για τη Ρεάλ τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο, που εξελίσσεται σε ημικρανία λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Ντάνι Καρβαχάλ.

Τη βρώμικη δουλειά της εξουδετέρωσης του Βραζιλιάνου θα αναλάβει ένας εκ των Αχράφ Χακίμι, Νάτσο Φερνάντεθ. Ισως γι’ αυτό να εύχεται ο Καρβαχάλ να έχει μία κακή ημέρα ο Νεϊμάρ.

«Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να εξουδετερώσεις τον Νεϊμάρ. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να έχει μία κακή ημέρα. Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιες αναμετρήσεις, είναι πολύ ισορροπημένα και θα κριθούν στις λεπτομέρειες» δήλωσε ο Καρβαχάλ. Οσον αφορά την κριτική που δέχονται από τον Τύπο και τους φιλάθλους (ο Μπενζεμά αποδοκιμάστηκε ξανά έντονα), είπε ότι δεν αγγίζει τους παίκτες γιατί κάνουν αυτοκριτική και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η χρονιά δεν είναι καλή.

Τα αποτελέσματα: Μπιλμπάο – Λας Πάλμας 0-0, Βιγιαρεάλ – Αλαβές 1-2, Λεγκανές – Εϊμπάρ 0-1, Σεβίλλη – Τζιρόνα 1-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 59, Ατλέτικο 52.