Λένε ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Οταν όμως αντίπαλος είναι το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού τότε ένας παίκτης σαν τον Πέδρο Κόντε φτάνει και περισσεύει.

Ο ισπανός επιθετικός (μέσα στους τρεις κορυφαίους της Σούπερ Λίγκ) έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Τριφυλλιού πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στη νίκη (2-1) της ομάδας του στους Ζωσιμάδες.

Μάλιστα αποκάλυψε μετά το ματς ότι η ρήτρα πώλησής του είναι κάτω του 1.000.000 ευρώ και πιθανόν του χρόνου να παίζει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Οι Πράσινοι δεν έχουν αγγίξει προφανώς ακόμα τον πάτο του βαρελιού και έτσι έχασαν ύστερα από 32 χρόνια στα Γιάννινα από την τοπική ομάδα, που είχε να νικήσει στην έδρα της τρεισήμισι μήνες και προερχόταν και από αγώνα με παράταση στο Κύπελλο! Αλλα είπαμε, αυτός ο Παναθηναϊκός αποτελεί τη χαρά κάθε αντιπάλου και η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη.

«Εχω ξαναπεί ότι ο Κόντε σαν πακέτο είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα, δεν του λείπει τίποτα, είναι τεράστια η βοήθειά του. Εμείς όμως έχουμε και άλλους 10 και όσους μπαίνουν αλλαγή που βοηθούν ώστε να αναδειχτεί η αξία του» τόνισε ο τεχνικός των Ιωαννίνων Γιάννης Πετράκης που είδε τον Ισπανό να κερδίζει μετά από μια κόντρα στο ένας εναντίον ενός τον Οικονόμου και να ανοίγει το σκορ (30′) και στο φινάλε του ημιχρόνου να βάζει ένα από τα πιο όμορφα γκολ του πρωταθλήματος με ένα βολέ πάνω στην κίνηση (2-0) έπειτα από απόκρουση του Γιόχανσον, το οποίο αποθέωσαν μέχρι και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο twitter.

Ούτε σε κενή εστία

«Δεν χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα, αλλά από την ικανότητα ενός σπουδαίου σέντερ φορ. Η ικανότητα του Κόντε έκανε τη διαφορά. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, δεν ήταν καλύτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα, απλά η ατομική ικανότητα ενός παίκτη έκανε τη διαφορά» τόνισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης που είδε την ομάδα του να έχει 12 τελικές έναντι 9 του ΠΑΣ αλλά χρειάστηκε παίκτης των γηπεδούχων, ο Γαρουφαλιάς, για να σκοράρουν οι Πράσινοι έπειτα από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη στο 69′ (2-1). Ακόμη, ο Μυστακίδης δεν μπόρεσε στο 6ο λεπτό να σκοράρει ούτε σε… κενή εστία σχεδόν μετά την ασθενή απόκρουση του Βελλίδη στο σούτ του Δώνη.

Οι φίλοι των Ιωαννίνων σαφώς και χάρηκαν για την ομάδα τους αλλά αρκετοί από αυτούς δεν ξέχασαν τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ Γιώργο Χριστοβασίλη, τον οποίο αποδοκίμασαν έντονα ενώ είχαν και πανό εναντίον του με αφορμή όσα εγιναν με τον ΠΑΟΚ. Ο ίδιος νωρίτερα είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους και πως δεν είχε παραχωρήσει πάνω από 650 αλλά οι φίλοι του ΠΑΟΚ προμηθεύτηκαν πολλά διαδικτυακά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (84′ Αποστολόπουλος), Γιάκος (73′ Βιντάλ), Καρανίκας, Μπέτρα (79′ Μπέριος), Σκόνδρας, Μιχάλη, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Κόντε.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Τζανδάρης (55′ Αλτμαν), Κάτσε, Λουντ (80′ Πίσπας), Μυστακίδης (64′ Χατζηγιοβάνης), Δώνης.