Η Ντιναμό Κιέβου αποτελεί τον κακό δαίμονα των ελληνικών ομάδων και η ΑΕΚ καλείται να γίνει η πρώτη που θα την αποκλείσει. Πάντως, η μοναδική ήττα των Ουκρανών στην Ελλάδα είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Μία φορά έμεινε πίσω από ελληνική ομάδα αλλά χωρίς ουσιαστικά να αγωνιστεί. Πρόκειται για την περίφημη απόπειρα δωροδοκίας του ισπανού διαιτητή Αντόνιο Λόπεθ Νιέτο από τους παράγοντες της ουκρανικής ομάδας πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 1995-96.

Ο ισπανός διαιτητής είχε ενημερώσει το πρωί του αγώνα τον εκπρόσωπο της UEFA Φάνλερ και τον παρατηρητή διαιτησίας Μπόσκοβιτς ότι την προηγούμενη νύχτα ένας άγνωστος άνδρας είχε αφήσει στο δωμάτιό του δύο τσάντες με… γούνες ως δώρο για το διαιτητικό τρίο, ενώ λίγο αργότερα ο γενικός γραμματέας της ομάδας Ιγκόρ Σούρκις τού είχε δείξει ένα χαρτί που έγραφε: «Νίκη Ντιναμό, 30.000 δολάρια για εσάς».

Οπως κατήγγειλε ο ισπανός ρέφερι, προσπάθησε να το πάρει αλλά δεν τα κατάφερε. Η καταγγελία του στάθηκε αρκετή για να αποκλειστεί η Ντιναμό από τον όμιλο (είχε προλάβει να παίξει μόνο με τον Παναθηναϊκό και στη θέση της μπήκε η δανέζικη Ααλμποργκ την οποία είχε αποκλείσει στα προκριματικά) και για τα επόμενα δύο χρόνια από την UEFA.

Οι Ουκρανοί έκαναν λόγο για συνωμοσία και ισχυρίστηκαν ότι οι γούνες ήταν παραγγελία των διαιτητών και τα 30.000 δολάρια ο λογαριασμός που οι ρέφερι δεν ήθελαν να πληρώσουν, για αυτό επέστρεψαν και τις γούνες.

Αν και η τιμωρία για εκείνη τη χρονιά έμεινε, η UEFA στο τέλος της σεζόν την πήρε πίσω για τα έξτρα δύο χρόνια.

Η Ντιναμό έχει παίξει και αποκλείσει σε νοκάουτ ματς Ολυμπιακό (1975-76) και ΠΑΟΚ (1976-77) και τον Παναθηναϊκό στους ομίλους (1998-99), χάνοντας όμως στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έπαιξε ο Παναθηναϊκός το πρώτο ματς λόγω συναυλίας των Ρόλινγκ Στόουνς στο ΟΑΚΑ.