Το πολικό ψύχος που επικρατεί στην Πιονγκτσάνγκ είναι ιδανικό για τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενησουν τα αγωνίσματα, αλλά προκαλεί πονοκέφαλο στους διοργανωτές ιδιαίτερα ενόψει της τελετής έναρξης της Παρασκευής.

Οι θερμοκρασίες ιδιαίτερα προς το βράδυ αγγίζουν και τους -20 βαθμούς Κελσίου και ήδη πολλοί θεατές παρότι έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για την τελετή έναρξης ενδέχεται να μην πάνε στο ολυμπιακό στάδιο της πόλης.

Οι διοργανωτές πάντως έχουν ετοιμάσει ένα σετ ρούχων που περιλαμβάνει και ισοθερμικά και το οποίο θα υπάρχει σε κάθε κάθισμα για τους θεατές.

Μάλιστα οι εθελοντές θα βρίσκονται επι ποδός με έξτρα υλικό ιδιαίτερα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που μπορεί να έχουν και θέματα με την καρδιά τους.

Στο μεταξύ η οργανωτική επιτροπή απέσυρε χθες 1.200 άτομα από την ασφάλεια, καθώς είχαν συμπτώματα από Norovirus, ένα σύμπλεγμα ιών που χτυπά κυρίως στο στομάχι. Μάλιστα 41 άτομα από αυτά διαγνώστηκαν με τον ιό και ελέγχονται όλοι γιατί είναι μεταδοτικός. Τη θέση αυτών των 1.200 ατόμων ασφαλείας θα πάρουν 900 στρατιώτες.