Για δεύτερη χρονιά απονεμήθηκαν χθες τα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Growth Awards σε έξι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διακρίθηκαν, παρά την κρίση, συνδυάζοντας ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και ξεχωρίζοντας για τη δυναμική και την εξωστρέφειά τους. Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν σε ειδική τελετή, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η εταιρεία Grant Thornton και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι:

– η DEMO ABEE στην κατηγορία Λειτουργική / Επιχειρησιακή Βελτίωση

– η Συστήματα Sunlight AB και EE Αμυντικών Ενεργειακών Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στην κατηγορία Ανάπτυξη Προϊόντος / Ανάπτυξη Αγορών

– η Μασούτης Δ. Σουπερμάρκετ ΑΕ στην κατηγορία Ανθρώπινο Δυναμικό και Εταιρική Κουλτούρα

– η ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ στην κατηγορία Επενδύσεις

– η Genesis Pharma SA στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

– η ΑΕ Τσιμέντων Τιτάν με Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας

Την έναρξη της εκδήλωσης για την απονομή των Growth Awards κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης σύντομο χαιρετισμό απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τον θεσμό των Growth Awards, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι η συνεργασία της τράπεζας με την Grant Thornton επιβεβαιώνει την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών.

«Tα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής, μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας» τόνισε στην ομιλία του ο Φωκίων Καραβίας, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό της Eurobank, η οποία θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων.

O πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton Βασίλης Καζάς αναφέρθηκαν συνοπτικά στη φιλοσοφία και τη σημασία του θεσμού των Growth Awards, ενώ για τη ραγδαία ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται σήμερα οι αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον μίλησε ο Πίτερ Μποντέν, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Grant Thornton.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης έρευνα της Grant Thornton για 8.000 επιχειρήσεις, αποτυπώνοντας τις τάσεις που διαμορφώνονται, τις δυνάμεις και τις ανάγκες που προκύπτουν στις νέες συνθήκες, ρίχνοντας έτσι φως στο μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.