Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι,η δική του οποίου ξεκίνησε την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί να εμφανίζεται πλέον στο δικαστήριο.

«Σας ενημερώνω ότι ο κύριος Σαλάχ Αμπντεσλάμ ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη συνεδρίαση του δικαστηρίου αυτή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Λικ Χενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών, ο οποίος έχει επιφορτισθεί με την οργάνωση της συνεδρίασης του δικαστηρίου που ξεκίνησε να δικάζει τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και έναν συνεργό στη διαφυγή του, τον Σοφιάν Αγιάρι. Και οι δύο κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν αστυνομικούς στις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου 2016.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έναρξη της δίκης, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις και αψηφώντας τη δικαιοσύνη στο όνομα του Αλλάχ. «Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει Θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», είπε. «Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο», είπε στο δικαστήριο.

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε χθες το απόγευμα και θα επαναληφθεί την Πέμπτη με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να επιβληθεί και στους δύο κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο 28χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, και ο 24χρονος Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι κατηγορούνται για «απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών» και «κατοχή απαγορευμένων όπλων», κατηγορίες που εντάσσονται και οι δύο «σε τρομοκρατικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από