Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται στη χώρα τις επόμενες μέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ οι ισχυροί νοτιάδες θα ευνοήσουν και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Το «φινάλε» στην καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, έρχεται από αύριο Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά:

Στην Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς καταιγίδες. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 14 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με βροχές και στα βόρεια πιθανώς καταιγίδες, νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και ο υδράργυρος από μείον 1 έως 19 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχή και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, βροχές κατά περιόδους, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 19 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές, άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και ο υδράργυρος από 2 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρες βροχές και το θερμόμετρο από 5 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική, παροδικά αυξημένη συννεφιά με σποραδικές βροχές, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.